23948sdkhjf

UV-håndlamper forkorter procestiden

Fire skader mere igennem lakværkstedet om dagen kan typisk lade sig gøre med nye UV hærdningslamper fra Scangrip, lover producenten, der kan hærde lak-materialerne på blot ét minut.

OPTIMERING Danske Scangrip i Svendborg lancerer nu et helt sortiment af unikke, håndholdte UV Curring lamper, der kan hærde autolak på blot ét minut i kraft af deres specielle UV LED lys. Udviklingen er sket i et tæt samarbejde med BASF Coatings og kombinerer den nyeste UV LED teknologi med et stilrent og funktionelt design.

I tre størrelse

Scangrips nye UV-sortiment består af tre forskellige håndholdte og robuste lamper. Den kraftfulde og genopladelige Nova-UV S håndlampe med timer er designet til at hærde større skader og er handy i forhold til kendte løsninger på markedet.

Den fleksible og genopladelige UV-Light er designet til at hærde mindre og mellemstore flader. UV-Pen er til spotreparationer og hærdning af kanter og andre mindre områder. 

Afhængigt af en skades størrelse tager procestiden i dag typisk 15 minutter ved brug af konventionelle tokomponent produkter. Med UV primer, der hærdes med Scangrips UV lys, kan autolakereren gennemføre samme proces på kun tre til fem minutter. For et værksted med fem til seks ansatte i produktionen, med 50-60 ugentlige skader, betyder effektiviseringen, at man vil kunne få fire til fem skader mere igennem værkstedet om dagen.

Kulturændring på værkstedet
Johnny Petersen, der er National Head Trainer hos BASF Coatings, har, med sin specialistviden fra markedet, været sparringspartner i udviklingsarbejdet. Ud fra et teknisk aspekt ser han de nye UV lamper som banebrydende løsninger, der kommer til at ændre hele arbejdsprocessen på værkstedet:

- Man kan nærmest tale om, at UV lamperne vil bidrage til en hel kulturændring på værkstederne. I mange år har man været vant til at påføre fylder, inden man går hjem om eftermiddagen, og så arbejde videre næste dag. Med UV lamperne fra Scangrip kan man gøre emnet færdigt samme dag i én arbejdsproces, siger Johnny Petersen.

Om samarbejdet med Scangrip udtaler Michael Wiborg, marketingchef hos BASF Coatings:

- Vi har haft et tæt samarbejde med Scangrip. Det har været utroligt spændende at kunne sammenkoble vores ekspertise indenfor lak og lakeringsprocessen med Scangrips kompetence inden for brug af lyskilder i et industrielt miljø. Produkterne er udviklet på rekordtid takket være et effektivt samarbejde, hvor inputs øjeblikkeligt er blevet omsat til handling i produktudviklingen. Lige nu er de nye lamper i produktion, og vi glæder os helt vildt til at kunne præsentere det færdige koncept til alle vores kunder, siger Michael Wiborg.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.235