23948sdkhjf

Indland: De vigtigste autonyheder

Nyt om og fra motorcykler, bilvask, Alm. Brand, Mercedes og Toyota.

Færre uheld trods flere mc’er
Det er blevet mere sikkert at køre på motorcykel. Antallet af personskader er faldet med næsten 40 procent, fra 347 skader i 2008 til 214 i 2017, viser tal fra Danmarks statistik, oplyser Motorcykel Forhandler Foreningen. Faldet er sket på trods af en stigning fra 133.914 indregistrerede motorcykler i 2008 til 160.500 ved udgangen af 2017, svarende til en forøgelse på 20 procent. MFF angiver blandt andet foreningens konstante fokus på sikkerhed for motorcyklisterne, ikke mindst i kampagnen Sikkerpå2Hjul i samarbejde med Dansk Kørelærer Union, De Køretekniske Anlæg i Danmark og MC Touring Club.

Mange danskere vasker bil ulovligt
Hver anden dansker ved ikke, at det er direkte ulovligt at udlede forurenet vand i kloakafløbet fra eksempelvis bilvask på gaden. Og hver tredje dansker er ikke klar over, at det er langt mere miljøvenligt at vaske sin bil i en vaskehal end derhjemme. Det viser en undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Q8 blandt godt 1000 adspurgte danskere mellem 18 og 79 år med adgang til en bil. Derfor mener Q8, at der er en klar opgave i at få fortalt danskerne, at hjemmebilvask har en negativ indvirkning på miljøet. 40 procent af de adspurgte fortæller, at den primære årsag til at vaske bilen hjemme er, at de skammer sig over, hvor beskidt bilen er.

Alm. Brand Leasing ind i flexleasing
Der er godt gang i hjulene hos Alm. Brand Leasing, der med tocifrede vækstrater vinder markedsandele på erhverv. Nu udvider selskabet sin forretning og gør det muligt for både erhvervs- og privatkunder at flex- sæson- eller splitlease deres bil. Det sker gennem et samarbejde med leasingselskabet Carta A/S i Odense. Tiltaget sker efter på grund af øget efterspørgsel på eksklusive biler hos især erhvervskunderne. Carta A/S er en familiejet virksomhed, der har eksisteret siden 1989.

A-Klasse lånekoncept udbredes
Det utraditionelle oplevelseskoncept, City Escapes, hvor alle kvit og frit har kunnet låne den helt nye Mercedes A-Klasse til at flygte ud af byen for at opleve natur og kultur i juli og august i, har taget københavnerne med storm. Flere end 2.800 bookninger, og et direkte generet mersalg og leasing af A-Klassen på et ikke oplyst antal, får nu Mercedes-Benz i Tyskland og herhjemme til at undersøge mulighederne for at bringe konceptet til flere danske og europæiske byer. Ideen til City Escapes er dansk udtænkt og bygger videre på tanker om utraditionelle koncepter og samarbejder, som ligger bag Mercedes-Benz’ kulturelle platform Prxjects, der er et tæt samarbejde med musikere og kunstnere om at udvikle, udgive og vise musik, kunst og kultur. Det mest besøgte danske udflugtsmål i perioden bag rattet i en A-Klasse var Møns Klint.


Toyotas billån er Danmarks bedste
Toyota har Danmarks bedste billån. Sådan lyder konklusionen fra Forbrugerrådet Tænk Penge, der netop har kåret Danmarks bedste billån. Det er femte gang i træk, at Toyotas finansieringsselskab Toyota Finans løber med titlen og kan kalde sig Bedst i Test som udbyder af det bedste og billigste billån i Danmark blandt testens 12 banker og finansieringsselskaber. Forbrugerrådets test af billån tager udgangspunkt i et eksempel, hvor der skal købes en veludstyret familiebil i mellemklassen til 255.000 kroner. Undersøgelsen viser, at der er markant forskel mellem testens bedste billån og de øvrige; de samlede omkostninger svinger således fra 19.576 knap 66.000 kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094