23948sdkhjf

Regeringen vil stoppe salg af nye benzin- og dieselbiler fra 2030

Statsministeren varsler i nyt klimaudspil, at der om 12 år vil være over én million hybrid-, el- eller tilsvarende grønne biler i Danmark.

ÅBNINGSTALE Om 12 år er det slut med salg af nye benzin- og dieselbiler, erklærer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i sin åbningstale.

”Om 12 år – kun 12 år – vil vi lukke for salget af nye diesel- og benzinbiler. Og om 17 år skal hver eneste nye bil i Danmark være en el-bil eller anden form for nuludledningsbil. Det vil betyde, at der i 2030 vil være over én million hybrid-, el- eller tilsvarende grønne biler i Danmark.” Sådan sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen i den årlige åbningstale, der blev holdt ved Folketingets åbning tirsdag kl. 12.00.

En million nuludledningsbiler i 2030 topper det mest ambitiøse bud hos oppositionspartierne.

I næste uge kommer regeringens luft- og klimaudspil.

”Nu sætter vi kursen og sender et klart signal til EU, bilindustrien og resten af verden.  Diesel- og benzinbiler i Danmark skal være fortid. Fremtiden er grøn – og den er meget tæt på.  Det gør vi, fordi vi er i kapløb med tiden - med klimaforandringerne," sagde Lars Løkke Rasmussen.

Frem og tilbage

Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen giver ikke meget for Lars Løkke Rasmussens betoning af behovet for at gavne klimaet ved at lukke for salg af nye benzin- og dieselbiler i 2030.

- Der er lidt mærkeligt, at regeringen har sat afgifterne på benzin- og dieselbiler ned, og nu vil man så gerne have elbiler. Det er for meget frem og tilbage, siger Mette Frederiksen.

Hun mener, at man må tage hensyn til, om "almindelige mennesker" har råd til og kan klare sig med eksempelvis en elbil, inden man lukker for salget.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172