23948sdkhjf

Svensker til tops hos Daimler

Chefen for Daimlers udviklingsafdeling bliver ny øverste direktør for Daimler som afløser for Dieter Zetsche.

DIREKTIONSGANGEN Svenskeren Ola Källenius bliver ny administrerende direktør for Daimler, idet han afløser Dieter Zetsche, også kendt som Dr. Z, som bliver ny bestyrelsesformand.

Det er første gang, en udlænding skal stå i spidsen for den tyske koncern. Ola Källenius har været ansat i koncernen siden 1993 er i dag udviklingschef hos Daimler og har længe været udset som koncernens kronprins.

Organisationsændringerne træder i kraft til næste år.

Udnævnelsen af Ola Kaellenius signalerer et kulturskifte af verdens ældste bilfabrikant. Den 49-årige svensker har ingen uddannelsesmæssig baggrund inden for teknik. Men med international erfaring fra blandt andet USA har han en mere uformel ledelsesstil - Daimler ønsker at omfavne Silicon Valley for at konkurrere med rivaler som Waymo og Byton i et kapløb om at levere selvkørende biler.

- Hjertet i vores køretøjer plejede at være drivlinjen, i fremtiden vil det være deres harddiske, sagde Ola Kaellenius i en tale på Consumer Eletronics Show i Las Vegas i år.

Kaellenius har en mere afslappet tilgang - uden jakkesæt og slips - og tilstræber en ledelsesstil mere som i Californien end i formelle Tyskland.

Ola Kaellenius begyndte hos Daimler som praktikant i 1993 og flyttede til virksomhedskontrollen hos Mercedes-Benz i Vance, Alabama, inden han kom til performance-divisionen Mercedes-AMG. Han blev bestyrelsesmedlem for Mercedes-Benz Cars Marketing og Sales i 2015. Blandt andet har Kaellenius omstruktureret Mercedes-forhandlernetværket.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094