23948sdkhjf

Dækbranchen opfattes beskidt

Det kan være omstændigt at finde de rigtige dækmontører, forklarer Lars Schmidt, direktør hos Ovethi.

DEBAT Der er for få kvinder i dækbranchen. Der er i det hele taget for få i dækbranchen; i hvert fald er det vanskeligt af skaffe nye medarbejdere. Det er to af de problemer, som Ovethi peger på. Vi vil gerne understrege problemerne i forlængelse af dette års temadag i Rådet for Større Dæksikkerhed, hvor et af dagens punkter netop var dækbranchens udfordringer.

Et emne var jo kvinder i dækbranchen - meget apropos med afsæt i, at der til temadagen kun var to deltagende kvinder. Det er et meget godt billede på, hvordan sammensætning af kønnene er generelt i branchen. Dette er selvfølgelig problematisk, og branchen har ikke formået at gøre nok ud af sig selv for at virke tiltrækkende på kvinderne. Som eksempel kan nævnes, at vi er 72 medarbejdere hos Ovethi. Der er seks kvinder ansat, men kun én arbejder med dæk salg, de andre sidder i bogholderi, marketing og HR.

Branchen opfattes useriøs

I detailbutikkerne rundt omkring i Danmark har vi store udfordringer med at få medarbejdere til at arbejde enten på vore værksteder eller som udekørende dækmontører.

Vi søger ofte folk både i lokale tidsskrifter, men i ligeså høj grad over internettet og via vikar-bureauer, der tilbyder at finde kandidater, som senere kan fastansætte i virksomhederne.

I dag tager det cirka to måneder at finde en dækmontør, og ofte væsentligt længere tid at finde den helt rigtige mand - eller kvinde. Dækbranchen opfattes ofte som værende lidt beskidt og (tror jeg) useriøs, og ikke værende en branche, der kan betragtes som et finere håndværk.

Vores opfattelse er selvfølgelig helt anderledes, og vi arbejder i branchen på at blive bedre til at virke seriøse og tilbyde nye medarbejdere ordnede forhold.

...og tilmed i rent arbejdstøj

I dag monterer vi dæk på tunge køretøjer op til 50 - 60 ton, der kører rundt på vejene med op til 90 km/t, og det kræver utroligt meget håndværkssnilde at få dette til at køre optimalt.

Traktorer med påhængsvogne, der vejer 45 ton og kører med 40 km/t, skal vi også montere dæk på. Og så monterer vi selvfølgelig dæk på personbiler, der bliver mere og mere tekniske og fyldt med udstyr, der også influerer på sporing, afbalancering og dækmontering.

Så der er rig mulighed for at udfolde sine håndværksmæssige færdigheder i dækbranchen. Og det tilmed i rent arbejdstøj!

Som branche er det vigtigt, at vi sørger for at kunne tilbyde den næste generation et arbejde / karriere der matcher deres forventninger.

I dag får vi ikke medarbejdere uden at kunne tilbyde uddannelse, pension og et godt og sikkert arbejdsmiljø

Så altså: I dækbranchen er vi dygtige håndværkere, der arbejder seriøst for kunderne hver dag.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.116