23948sdkhjf

Dækstudier på rumstation skal øge materialeviden

Goodyear vil studere dækmaterialers reaktioner ved eksperimenter på den internationale ISS-rumstation.

UDVIKLING Materiallære spiller en afgørende rolle i forskning og udvikling af dæk. Derfor har amerikanske Goodyear iværksat et videnskabeligt forskningsprojekt, der skal undersøge molekylestrukturer i silika, som ikke findes på jorden. Resultaterne skal afdække yderligere muligheder for at forbedre brændstofeffektivitet og trækkraft i vores biler.

Projektet skal udføres på Den Internationale Rumstation (ISS), U.S. National Laboratory senere i år. I rumstationens vægtløse miljø skal Goodyear undersøge dannelsen af silika-partikler, der bruges i de fleste dæk. Ved at indhente viden fra dette studie, kan Goodyears ingeniører og videnskabsfolk afgøre, om der skal overvejes yderligere undersøgelser af unikke former for udfældet silika til dæk.

Goodyear har været pionerer inden for dækinnovationer i rummet, blandt andet med de første og eneste dæk på månen og utallige projekter sammen med NASA .

- Dette projekt understreger vores passion for at rejse til alle afkroge af kloden - og længere endnu - for at udvikle ny teknologi, der kan hjælpe os med at levere banebrydende produkter med virkelige fordele til forbrugerne, sagde Eric Mizner, Goodyears director of global materials science forleden under ISS’s forsknings- og udviklingskonference i San Francisco.

Eksperimenter under vægtløse forhold kan dokumentere muligheden for at skabe unikke såkaldte morfologier, der muligvis kan føre til fremstilling af mere højtydende produkter.

Undersøgelsen i rummet gennemføres efter en aftale med Center for the Advancement of Science in Space (CASIS), som NASA har pålagt at lede ISS U.S. National Laboratory. 
 
Se mere HER

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156