23948sdkhjf

Fætter Højben-sutter står fast i vinterføre

Goodyear har blandt andet forbedret sit UltraGrip Performance SUV, der lanceres i ni nye dimensioner. 24 dimensioner af de testvindende dæk UltraGrip Performance og 12 for Vector 4Seasons.

UDVIKLING Der har været fart på udviklingsafdelingerne op til den kommende vintersæson hos amerikanske Goodyear, der i år fejrer 120 års innovation. Ikke mindst er der forbedringer til dæk for de populære, men sikkerhedsmæssigt udfordrende, SUV-biler.

På grund af deres størrelse øger SUV’erne og firehjulstrækkerne bilisternes tryghedsfølelse. Men SUV’erne er tungere og har højere liggende tyngdepunkt end hos almindelige personbiler, så kraftpåvirkningen på dækkene er større og gør bremsning og håndtering mere udfordrende. Et paradoks, som Goodyear har løst.

Lamellerne med låseeffekt og slidbanedesignet giver UltraGrip Performance SUV en bedre balance end hidtil mellem manøvreevne på tør vej og performance i sne. ActiveGrip-teknologien giver dækket bedre vejgreb og bremseevne, og den SUV-optimerede placering af lameller og vinklede blokke forbedrer vejgrebet på sne.

UltraGrip Performance SUV fås i 37 dimensioner mellem 16 og 21 tommer, hvoraf fire dimensioner indeholder SoundComfort-teknologi.

Performance-dæk griber fat

Vinterdækket UltraGrip Performance er forbedret med lameller, der fastlåser hinanden samt et videreudviklet dækmønster og et stort antal blokaktivatorer, der giver et godt vejgreb og håndtering under alle vinterforhold.

Hydrodynamiske riller giver bedre modstand mod akvaplaning og bortledning af sjap på våde og sjappede veje, og en mere kvadratisk kontaktflade, med ensartet trykfordeling, forbedrer dækkets performance på tørre og isede veje i hele dækkets levetid.

UltraGrip Performance fås nu i 86 dimensioner mellem 15 og 22 tommer, hvoraf fem dimensioner indeholder SoundComfort-teknologi.

UltraGrip 9 nu med harpiks

Den niende generation af vinterdækket UltraGrip9 er udviklet til at levere god manøvredygtighed uanset overfladen. Dækket klarer sig ifølge Goodyear godt på isdækkede veje takket være tætsiddende lameller og en mere kvadratisk kontaktflade. Et forbedret gummimateriale med harpiks og vegetabilsk olie øger dækkets evne til at holde sig på vejbanen under kørsel på sne og is. Dækkets hydrodynamiske riller er med til at reducere risikoen for akvaplaning og giver stabil kørsel i også snesjap.

UltraGrip 9 fås i 37 dimensioner mellem 14 og 16 tommer.

Dækket til milde vintre

Vector 4Seasons er udviklet til områder med mildere vintre med let sne og is. Sammenlignet med forgængeren forbedrer den optimerede placering af mindre og sammenhængende mønsterblokke dækkets generelle performance på snedækkede veje, og den bredere kavitet forbedrer den generelle performance på is.

Goodyear anvender i år sin avancerede SmartTred-blødgører i nyeste polymerteknologi med mere silika til at forbedre den generelle performance på våde, sjappede og isdækkede veje. Indførelsen af hydrodynamiske riller giver bedre akvaplaningsmodstand, også i sjap. Stabilitet og håndtering på tør vej er forbedret med øget slidbanestivhed via 3D-lameller. Et solidt dækmønster, med graduerende stivhed, giver god performance i hele dækkets levetid.

Goodyears Vector 4Seasons fås i et sortiment med 104 forskellige dimensioner mellem 13 og 20 tommer. 
 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125