23948sdkhjf

Varebil-firlinger kåret som årets van

Berlingo, Partner og Combo fra PSA-bilproducenten triumferer som årets bedste internationale varebil.

KÅRING De fire nye varebiler fra Groupe PSA, Peugeot Partner, Citroën Berlingo og Combo fra Opel og Vauxhall er kåret som International Van of the Year 2019 - eller med andre ord årets internationale varebil.

Kåringen fandt sted på den internationale transportmesse i Hannover.

De fire søsterbiler vandt med overbevisende 127 point foran nærmeste konkurrent, Mercedes Sprinter, der fik 92 point.

Det er anden gang, varebilen modtager denne store anerkendelse. Første gang var i 1997 med den første Berlingo.

Prisen blev overrakt af en international jury bestående af 25 journalister og uafhængige redaktører, alle specialiseret i varebiler. Den danske deltager var Carsten Teiner, der blandt andet skriver om især erhvervsbiler for Motor-magasinet.

- Man har virkelig formået at give de fire mærker forskelligt DNA, hvilket er imponerende. Og man er lykkedes med at bevare forgængerens varerum - og faktisk styrke det, så det kan laste mere vægt. Herudover kører de rigtigt god, siger Carsten Teiner.

Blandt eksempler på teknologiske features lagde juryen vægt på blandt andet en overlast indikator og systemet Surround Rear Vision, der forhindrer blinde vinkler. Herudover blev de støjsvage og behagelige køreegenskaber fremhævet, og ikke mindst muligheden for at få varebilen i to forskellige længder. Desuden mener PSA at have sat helt nye standarder for sikkerhedsudstyr i klassen med automatisk nødbremse, aktiv vejbaneassistent og seks airbags.

Startprisen på eksempelvis den nye Peugeot Partner Van er 99.990 kr. ekskl. moms for indstigningsmodellen Partner Zap med 1.5 BlueHDi 100 hk, mens leasingprisen ligger på en frapris på 1.245 kr. pr. måned ekskl. moms ved en førstegangsydelse på 9.995 kr. Perioden er 60.000 måneder og 15.000 km pr. år. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.184