23948sdkhjf

Ajour med autobranchen

Kort nyt fra ind- og udland.

Slut med VW Beetle

2019 bliver sidste år med produktion af den ikoniske bil Volkswagen Beetle, der er efterfølgeren til den hedengangne folkevognsboble. Modellen blev produceret første gang i 1930’erne, men slog først rigtig igennem efter Anden Verdenskrig, da fokus på civile køretøjer igen kom i fokus. Den nye Beetle kom på gaden 1998 og var med til at starte en retrobølge. I 2007 ophørte modellen med at blive eksporteret til Danmark.

Genan-stifter vil tilbage i ejerkreds

Stifteren af genanvendelsesvirksomheden Genan, bedrageritiltalte Bent A. Nielsen, vil tilbage i varmen igen, efter at han i 2014 solgte alle sine aktier i virksomheden til pensionsselskabet PKA. Det skriver Jyllands-Posten. Kravet kommer, fordi Bent. A. Nielsen fik lavet en forkøbsret til aktierne, som han mener er brudt, da PKA solgte aktierne til nu forhenværende bestyrelsesformand i Genan, Peter Thorsen. Bent A. Nielsen vil ydermere have aktierne til samme pris, som han selv gav, nemlig én euro. Thorsen nægter at sælge sin aktieandel, og sagen skal nu for retten i Kolding.



Hvornår er start/stop nødvendigt?

Syv sekunders stilstand - det er breakeven i forhold til, hvornår det kan betale sig at slå bilmotorens autostart-stop til. Det skriver Bilmagasinet på baggrund af en test med to identiske Toyota’er med firecylindrede 1,5 liters benzinmotorer. Begge biler holdt i tomgang i 90 minutter. Først i frigear, og derefter i "drive" med bremsepedalen nede, for at efterligne en almindelig kø-situation. Resultatet viste, at motoren i gennemsnit brugte 0,63 liter brændstof i timen på at holde i tomgang. Teknikerne fandt frem til, at motorerne i gennemsnit skulle bruge 1,2 ml (0,0012 liter) benzin for at starte. Med de to tal regnede teknikerne sig frem til, at hvis bilen holder stille i mere end 7 sekunder, så kan det bedst betale sig at bruge start/stop-funktionen.



Brændstof lavet af sollys

Forskere har fundet ud at, at såkaldte biomimiske solceller, der bruger gensplejsede bakterier til at kopiere planternes fotosyntese, kan skabe flydende brændstoffer i stil med benzin, petroleum og diesel, skriver Illustreret Videnskab. Kan solcellerne fungere i stor skala, vil det være en uudtømmelig energikilde, der - naturligvis - er CO2-neutral, fordi brændstoffets forbrænding svarer til den mængde af drivhusgassen, som fjernes fra atmosfæren for at fodre bakterierne i solcellerne.



Færre vejassistancer i sommer

Det blev til 10 procent færre vejhjælpsassistancer i sommerugerne 26-32 på de udenlandske veje. Det melder SOS International der mener, at sommervarmen fik en del danskere til at blive hjemme, samt at tidligere års spontane ture i dårligt vejr - med ringe forberedte biler - har været minimeret i år.



Hertz biludlejning fylder 100 år

18. september 2018 fyldte biludlejningsvirksomheden Hertz 100 år. Det blev fejret med en række events landet over. Blandt andet blev alle 100 årige i Danmark inviteret på gratis køretur med Hertz. Der var fødselsdagsudsalg med samme prisleje som i 1918, og der var fødselsdagsfester på udlejningskontorerne.


FDM advarer mod betaling på forskud

Det er en uskik, når bilforhandlere og private sælgere i hver 10. bilhandel vil have betaling på forhånd, inden bilen leveres. Det mener FDM, der nu advarer bilkøberne om, at de risikerer at miste både penge og bil ved at følge krav om betaling inden omregistrering hos Skat. Advarslen kommer efter gennemgang af godt 1000 slutsedler og drejer sig, hvad angår bilforhandlere, om, at forhandleren kan gå konkurs.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078