23948sdkhjf

LEDER Vi vinder på bæredygtighed

Bæredygtighed er et af vinderordene i forretningsverdenen - også i vores, siger cherfredaktør Flemming Haslund i ugens leder.

LEDER Nej, vi er ikke vant til at tænke på Danmark som et bilproducerende land. Men alligevel.

Vel producerer vi ikke biler her i landet - med et par niche-nichebiler som et par undtagelser - men alligevel fylder vores land pænt op i den samlede bilindustri. Seneste eksempel er det midtsjællandske plastfirma DBI nær Stenlille, der faktisk er en af de store underleverandører i plasticdele. Protect hedder det vigtigste produkt, der leveres til blandt andre Mercedes, Volvo og Tesla. Og DBI har også udviklet løsninger til Peugeot, Honda, VW, Opel og Renault. Så vi kan altså godt ...

DBI markerer også vejen på en anden måde; nemlig ved at gøre genanvendelighed til en afgørende del af firmaets profil. Ganske vist mener Hellstrøm Henningsen, at genanvendelighed ikke længere er en måde at profilere sig på; det er et krav. Men DBI forstod at være der med genanvendelighed lige fra starten.

Her kan andre firmaer i den samlede automotive industri tage ved lære. Genanvendelighed, og måske endnu mere bæredygtighed, er et af den nære fremtids vinderord i forretningsverdenen - også i vores branche. Bare vent. Men måske tager jeg fejl med formuleringen "den nære fremtid" - måske er det ikke nu, men NU.

Apropos Danmark på bilverdenens verdenskort. Et par andre eksempler er Klokkerholm og Triscan, der begge producerer reservedele. Klokkerholm med et overskud på 16 mio. kr. og Triscan med 8,6 mio. kr. Og millionerne hører ikke op her; Stenhøj har senest præsteret et resultat på 27 mio. kr.

Gas geben!

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172