23948sdkhjf

Dækspark på californisk

Alt er stort i USA - også sparkedæk-oplevelser i Californien. Se hvad vi så en dag i Monteray.

SPARKEDÆK Hold da op, sparkedæk-møder af enhver type pibler frem alle steder i Danmark i år. Vi mødes nede på tanken, nede ved gadekæret eller hvor som helst for at kigge og snakke og sparke. Men der er nu fortsat ét sted, hvor man kan få endnu mere på bilopleveren; i USA.

Kenneth Saust, ja, dén Kenneth Saust, direktøren for Yokohama Danmark og i øvrigt meget ivrig kører i klassisk rally, har lige sendt os en stak billeder fra Californien, hvor biloplevelserne jo stort set er på hvert hjørne. Kig med her på "Kick tires" på californisk.

Så her er klip fra en morgentur i Monteray i området omkring Fishermans Wharf i slutningen af august. Det er ugen, hvor der er Classic Car Week, og auktioner over alverdens bilskatte.

De store auktionshuse er på plads med det helt store gear. F. eks. Sothesby’s med unikke superbiler som man ellers kun ser på nettet eller læser om i bladene. McLaren, Mercedes CLK GTR, Lamborghini Countach.

Så her er opsamlingspunkter for biler, der skal auktioneres; Ferrari, Mercedes pagode, US muskelbiler og engelske klassikere som Healey og Sunbeam Tiger og VW Sambabusser, Thunderbirds, Ford Mustang fra den gang V8-motorerne var rigtigt store.

Længere nede ad gaden et mere ydmygt værksted med speciale i salg af projektbiler med potentiale. Her er en VW type 1 med blødt tag, ældre 911’ere, 240Z og så videre, der alle venter på et nyt kærligt hjem. Som en forbipasserende kommenterede. "Der står skatte på gaden hernede!"

Og så et sving ned ad en sidegade, hvor porten til værkstedet står åben ud til fortovet. Spørger pænt om man må tage et par billeder, og blive mødt med et indforstået smil. "Ja da, bare du ikke går i vejen."

Her laver de det hele. Jaguar, Alfa, Porsche, Lotus, Mini Cooper, VW bus, Bugatti, de Tomaso, Morgan.

Man bliver næsten tør i halsen, når man kigger ind.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094