23948sdkhjf

Bybil runder 10 mio. km på 3-årsdag

Hver tiende københavner er kunde hos bybilskonceptet DriveNow

DELEØKONOMI Bybilskonceptet DriveNow, som i Danmark opereres af Arriva, kan 3. september fejre tre års fødselsdag. Siden DriveNow blev introduceret i Danmark i 2015, har flere og flere taget bybilskonceptet til sig, og i dag er over 70.000 københavnere registreret som kunde. Og bybilerne benyttes som aldrig før. Hver DriveNow-bil kørte i 2015 dagligt 1,2 tur i gennemsnit, mens hver bil i dag er ud at trille ca. fem ture om dagen – om lørdagen kører hver bybil seks ture dagligt.

Ifølge Morten Jakobsen, Head of Mobility Services i Arriva og chef for DriveNow i Danmark, har lanceringen af 200 nye benzindrevne biler af mærkerne Mini Cooper og BMW 1-serie i juni 2018 givet kunderne endnu flere incitamenter til at benytte bybilerne.

- Ved at udvide bilflåden med 200 nye bybiler kan vi nu tilbyde vores kunder biler med større kapacitet og længere rækkevidde. Det har betydet en øget fleksibilitet, og at vores biler dækker kundernes bilbehov i langt flere forskellige situationer end før. Især er Mini Cooperen rigtig populær blandt kvinderne, som vi havde lidt sværere ved at få til at bruge vores biler end mændene, siger han og fortsætter:

- Efter udvidelsen af flåden ser vi også, at vi begynder at tappe ind i nye forretningsområder. Både i forhold til at vores virksomhedskunder oftere benytter bybilerne, men vi ser også, at bilerne kommer længere ud af byen. Vi har fået mere bredde i produktet, og på den måde tænker vores kunder DriveNow ind i flere sammenhænge end tidligere. Vi er et supplerende transportmiddel, som man kan bruge til rigtig mange forskellige situationer”.

Gave til 70.000 kunder

DriveNow-konceptet, der stammer fra Tyskland og er etableret i 13 andre europæiske storbyer, blev introduceret i Danmark i 2015 med 400 elektriske BMW i3’er. Siden er flåden blevet større med 200 benzindrevne-biler, og det samme er væksttallene.

Omsætningen er siden december 2017 steget med 92 procent og fra december sidste år til i dag er hver bilmotor tændt 1½ time længere.

- Vi vil gerne fejre vores fødselsdag ved at give alle vores kunder 30 minutters gratis kørsel, som gælder hele september. Med andre ord: 35.000 timers gratis kørsel! Og så giver vi alle nye kunder en god pris på tilmelding og mulighed for at få helt op til en times gratis kørsel, siger Morten Jakobsen. Han oplyser, at DriveNow vil igangsætte flere tiltag i de kommende måneder. Det gælder både på produktsiden og i forhold til nye muligheder.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11