23948sdkhjf

Run på klimaværksteder giver importør overarbejde

Travlhed som aldrig før på landets klimaværksteder som følge af sommervarmen har kunnet mærkes hos en af de store forhandlere, hvor der er blevet solgt fyldestationer og kølemiddel som aldrig nogensinde.

AIRCON Er det ét sted, hvor sommervarmen har sendt folk på overarbejde, så er det på de værksteder, der tilbyder airconservice. Folk er valfartet til værkstederne i hobetal for i sidste øjeblik at få optimeret klimaanlægget til sommerferien, og det har betydet øget behov for store mængder kølemiddel og i flere tilfælde også ekstra aircon-maskiner.

Det mærker man blandt andet hos Dometic Waeco i Fredericia, der er en af de store importører af udstyr til klimaværkstederne.

- Samtlige de klimaværksteder, vi er i kontakt med, har haft deres fyldestationer i gang hele tiden de seneste par måneder. Derudover er der en del, som har bestilt ekstra maskiner for overhovedet at kunne følge med det store run på klimaværkstederne, siger Martin Lykkegaard, key account manager, Dometic Waeco Danmark.

Den ekstraordinære situation understreges dog ikke mindst af efterspørgslen på kølemiddel.

- Alene i maj solgte vi otte gange så meget kølemiddel til værkstederne som året før, oplyser Martin Lykkegaard.

Råd: Brug sommeren proaktivt

Travlheden på værkstederne skyldes i høj grad, at mange af dem, som har valgt at droppe aircon-service de seneste par år, denne sommer har indset, at tiden nu var inde. Det har medført flaskehalse på klimaværkstederne, og det er heller ikke alle steder, at bilejeren har kunnet få foretaget det akutte aircon-tjek.

Martin Lykkegaard håber, at værkstederne vil bruge denne erfaring proaktivt i dialogen med bilejerne.

- Når man står ude på værkstederne med en bilejer, som siger, at "jeg tror, jeg venter til næste år", så kan det være en god idé at minde om, at hvis vi igen får en brandvarm sommer, så gælder det om at få planlagt sit aircon-tjek i tide.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109