23948sdkhjf

LEDER: Her går det godt!

Gå ud og kig på parkeringspladserne, næste gang du er til møde med kolleger. Så ved du, hvor godt det går i bildanmark, pointerer chefredaktør Flemming Haslund.

LEDER Hvis jeg nu siger Christiansborg, afgiftsballaden og efteråret 2017 stiger dit blodtryk sikkert lige på stedet. Men alt det ser ud til at være glemt - og lige nu, denne sensommer, er der fred og ingen fare i den danske bilbranche.

Det er i hvert fald konklusionen efter at have lyttet til to af de helt store spillere i den danske autobranche, nemlig Kenneth Hansen, der er adm. direktør hos bilimportøren Interdan og til direktør i organisationen Dansk Bilbrancheråd, Erik S. Rasmussen. Begge tager de afsæt i sommerens - og de seneste års - store bilsalg, begge ser de, hvordan netop bilsalget, der jo er hele branchens krumtap, gavner deres virksomheder og andre virksomheder i netop deres del af det samlede autodanmark. Kenneth Hansen selvfølgelig som importør, Erik S. Rasmussen i spidsen for de frie værksteder (som også servicerer dyrere biler, pointerer han)

En tredje stor spiller er Pierre Legarth, bestyrelsesformand for og grundlægger af lakkoncernen pierre.dk. Også han glæder sig over det store bilsalg, men ser dog store udfordringer for netop lakbranchen, ikke mindst som følge af mangelen på kvalificeret arbejdskraft.

Interessant er det, at to af topcheferne taler to ellers afgørende tendenser imod: Erik S. Rasmussen ser ikke konsolidering som vejen frem for de frie værksteder. Og Pierre Legarth ligefrem afblæser frygten for de førerløse biler - de kommer slet ikke, forudser han.

Så de fleste steder går det godt. Til dem, der måtte mene, at jeg nu ser for lyst på "Rigets tilstand," : Gå ud og kig på parkeringspladserne, næste gang du er til møde med kolleger.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25