23948sdkhjf

Det store sparkedæk-Danmark

Bil-Danmark er de seneste par år eksploderet i sparke-dæk-møder. Et af de fedeste foregår denne weekend, det er i Stenlille på Midtsjælland der gis gas og spises - ... ja, hvad bliver dagens ret egentlig?

GIDENGAS "Hvor pokker har du fundet det sidespejl?" "Jamen, en kardanaksel til en Capri, sådan én har Claus ovre fra Grenå da liggende. Kender du ikke Ford-Claus?" Og - "skal du ikke snart have nogle større karburatorer?"

Det er snak præcist som dette, der bare flikflakser mellem bilerne til sparke-dæk-dage og -møder landet over. Hygge- og dele røverhistorier-møder i hele autodanmark.

Et af de små, der er vokset hurtigst, er Drengerøvsaften i Stenlille, der i år kører denne weekend. Selv forklarer folkene bag Stenlille:

- Til alle drengerøve med hang til kølergitre, et fedt instrumentbræt, kubik og en fed lyd: Kom og vis os din passion til dit køretøj. Stenlille by kommer fredag aften til ose af det vilde, vilde West. Vi håber på, at mange ejere af forskellige motorcykler, retroknallerter og forskellige spændende og fede biler har lyst til at kigge forbi.

- Der kan købes mad og drikke forskellige steder i byen. Hovedgaden spærres af - gæsternes køretøjer er aftenens hovedpersoner.

En af bilerne, der dukker op, er en lyserød Vauxhall Viva - ja, den jo ikke den mest oplagte i kredsen, hvor en bil fra den periode oftest er en Ford Cortina; en GT eller hellere end Cortina Lotus. Men Lykke Nancy Kürstein kører i en anden retning; hun kommer med sin - ja, lyserøde englænder.

Men stop nu. Biler og motorcykler og kølergrill er ikke den eneste form for grill i Stenlille. Mens mange sparke-dæk-dage samles under overskriften Coffe & Cars, står den også på den rigtige a la carte i Stenlille.

Så Gitte Nielsen fra G.I.N.Catering er klar til at servere chili con carne til Stenlilles Drengerøvsaften. Årets tema, "Stenlille Hus på prærien" inspirerede Gitte til at udvide menuen i år med lidt westernsmag.

Men bare rolig, vognen med flæskestegssandwich er også at finde på Rødekors-pladsen i år, lover arrangørerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109