23948sdkhjf

Det digitale øje slår menneskets

Farvematching rykker ind i en anden liga med Glasurit-system.

MÅLING Glasurit har i flere år forsøgt at gøre ’på øjemål’ til skamme, og nu skruer lakproducenten yderligere op for de planer. Det skal ske med lanceringen af spektrometret Glasurit Ratio Scan 12/6. De to tal refererer til, at farvedefinitionen sker med to typer af lys - en blå og en hvid LED, der dækker 12 geometrier og seks vinkler.

Sammen med et indbygget kamera scannes et ridsefrit området hurtigt og straks derefter sendes data til Glasurit Color Online

Sammenlignet med sin forgænger, Glasurit Ratio Scan II, scanner Glasurit RATIO Scan 12/6 ifølge producenten lakeringsoverfladen finere og gør farvedefinitionen endnu mere præcis. Ved at udnytte 12/6-funktione bliver det muligt at analysere farven og teksturen af farve- og effektpigmenterne præcist. Det skal gøre det muligt at identificere selv "vanskelige" nuancer pålideligt.

Wifi gør det nemmere
Det nye spektrometer er udstyret med en touchskærm og en wifi-forbindelse, der overfører måledataene selv over længere afstande. Tidligere skulle dataene kopieres til computeren i blanderummet ved hjælp af et kabel eller bluetooth-teknologi. Nu overføres dataene trådløst, og mens en medarbejder måler farverne på andre køretøjer, kan en anden medarbejder se resultaterne i computeren med Profit Manager Pro, Glasurits farve- og materialemanagementsystem, og viderebehandle dem.

Profit Manager Pro sammenligner så resultaterne af Glasurit Ratio Scan 12/6 med Color Online. Databasen er en af verdens største og mest omfattende farvetone database med millioner af nuancer indsamlet gennem mange års farveanalyse. Og fordi hvert spektrometer kun kan være lige så god som den farvedatabase, der af samme årsag skal rumme en vis kvalitet.

Algoritmers tidsalder
En anden særlig egenskab er de nye BASF-patenterede søgnings- og korrektionsalgoritmer. De sikrer, at Glasurit Ratio Scan 12/6 måleresultaterne omdannes til pålidelige reparationsløsninger. Det er ikke kun de bedste resultater, der vises. Algoritmerne giver også forslag til korrektion, der gør det muligt at udføre perfekte lakeringer.

Nuancevisualiseringerne og spektralkurverne viser, hvor perfekt den forslåede løsning matcher den målte farve. Autolakereren kan efterfølgende blande farven med et enkelt klik. Med et yderligere klik kan kundespecifikke løsninger også arkiveres digitalt i Profit Manager.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.207