23948sdkhjf

4 korte: Skat, moms og Leaf samt sponsorship

Der er rigeligt atholde øje med i hverdagen - her er fire af de vigtige, små nyheder - ikke mindst for brugtvognshandlere.

Afgørelse: Brugtmoms på biler
Landsskatteretten har afgjort, at bilforhandlere skal afregne brugtmoms ved salg af brugte biler, indkøbt fra private som led i køb af en anden bil, oplyser Bilbranchen. Afgørelsen er truffet, selv om bilerne var anvendt som demonstrationsbiler eller som firmabiler for medarbejderne inden forhandlerens videresalg til tredjemand.

Gå-hjem-møde om nyt i Autotaks
Bilbranchen og Dansk Metal inviterer, i samarbejde med Forsikring & Pension, medlemmer til gå hjem-møde i fem danske byer 5.-20. september om de mange nye muligheder, der de seneste år er udviklet i Autotaks - blandt andet i tæt samarbejde mellem de tre organisationer. Mødet vil give en gennemgang af de mange nye funktioner, og deltagerne vil få konkrete redskaber med hjem til at arbejde smartere og mere effektivt med Autotaks. Over en afsluttende sandwich vil Dansk Metal orientere om efter- og videreuddannelsestiltag - herunder IKUF. Tid og sted kan ses på Bilbranchens og Dansk Metals hjemmesider.

Hver anden solgte elbil en Leaf 

Salget af elbiler i Danmark er allerede firedoblet i forhold til samme periode sidste år. Og den nye Nissan Leaf har taget føringen med en markedsandel blandt elbiler på over 50 procent med 273 solgte biler, oplyser importøren, der finder det særligt positivt, at de private købere nu er kommet på banen. I Danmark starter prisen på Leaf ved 283.880 kroner inklusive to års gratis strøm m/ladeboks. Nissan Danmark glæder sig over den stigende interesse for elbiler generelt. - Vi var hos Nissan et af de første store bilmærker, der valgte at satse 100 procent på elbiler. Men ting tager tid, og at vende et marked til en helt ny teknologi sker ikke bare over natten. Nu ser det virkelig ud, som om der kommer gang i elbilerne, og det kan vi kun glæde os over i forhold til et bedre miljø og brug af vedvarende energi, udtaler Ralph Gonsalves, landechef hos Nissan Danmark.

Sådan skal du gøre som sponsor
Skat har udgivet en vejledning, som beskriver praksis for virksomheder, der arbejder med sponsorater. Mange sponsorater indeholder, udover selve reklameydelsen, også nogle tillægsydelser såsom særforestillinger, VIP-kort, fribilletter og sponsorture. Vejledningen beskriver, hvordan virksomheden skal behandle sponsorudgifter og de modtagne tillægsydelser både skatte- og momsmæssigt.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094