23948sdkhjf

Leasing er faldet tilbage

Især privatleasing er gået ned i forhold til ønsket om at købe egen bil.

STATISTIK Vi ser et dyk i andelen af leasede biler sammenholdt med traditionelt salg af biler, som - relativt set - er blevet mere attraktivt efter efterårets aftale om bilafgifter. I juli måned blev der leaset 5.357 personbiler, som udgør omkring 32 % af det totale bilsalg. Juli måneds leasing er dermed faldet 11 procentpoint fra sidste år at udgøre 43 % af det totale bilsalg.

I årets første syv måneder udgør de leasede biler 35 % af det totale bilsalg. Erhvervsleasingen udgør knap 77 % af den totale leasing mod cirka 23 % privatleasing. Det er særligt privatleasingen, der er faldet en del fra at udgøre omkring 30 % af totalleasingen sidste år til nu at være faldet med 6-7 procentpoint. Et overblik over, hvordan privatleasingens andel af det samlede salg til private har udviklet sig det seneste år, ses ud af tabellen.

Direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen, forklarer:

- Efterårets politiske aftale om bilafgifterne, hvor der dels kom en lettelse i registreringsafgiften, men også en stramning af reglerne for leasing, har uden tvivl sat sine spor. Leasingbiler skal betale registreringsafgift af et, gennemsnitlig set, højere beløb efter efterårets ændring - derfor ser vi et betydeligt fald i særligt privatleasing. Det er den modsatte tendens i forhold til traditionelt salg, hvor det går rigtig godt og danskerne køber større og mere sikre biler. Vi følger udviklingen tæt, men har en forventning om, at leasing igen begynder at stige, fordi det, alt andet lige, er en attraktiv anskaffelsesform for mange. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174