23948sdkhjf

Opladningshybrid-biler begynder at hitte

Der er flere måneders leveringstid på bestemte bilmodeller.

STATISTIK Danskerne er blevet vilde med grønne biler. I juli alene fik 352 plug-in hybridbiler, eller opladningshybrider, som de også kaldes, nummerplader på. Efter årets første syv måneder er vi dermed nået op på over 2000 af slagsen.

De Danske Bilimportører glæder sig over den positive udvikling, som DBI kalder et skridt i den rigtige retning, når vi taler grøn omstilling.

- Vi hører fra importørerne og deres forhandlere, at danskerne er blevet meget interesserede i de grønne biler som alternativ til en konventionel benzin- eller dieselbil. Faktisk er interessen så stor, at en del af bilerne først kan leveres om flere måneder. Derfor har vi også en forventning om, at den grønne tendens fortsætter et godt stykke ind i efteråret, forklarer direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.

Udbud større og priser lavere

Udviklingen skyldes primært, at udbuddet er blevet lidt større, og at bilerne nu er kommet ned i en pris, der er til at betale - det gør dem til et attraktivt og grønnere alternativ for private forbrugere. Og for de danskere, der primært kører korte ture og inde i byerne, kan det sagtens betale sig at vælge en opladningshybrid, da det er muligt at køre på el størstedelen af tiden.

Efterlyser politisk handling

- De grønne biler er blevet populære i år, og det er vi naturligvis meget glade for. Det er vi, fordi det er den vej, vi skal gå, for at få et grønnere Danmark. Men på trods af en opadgående kurve er der stadig tale om meget små mængder i forhold til de konventionelle biler. Derfor mener vi hos De Danske Bilimportører, at man fra politisk hold er nødt til at sikre stabile rammevilkår. Det giver både forbrugerne og branchen ro til, at de trygt kan investere i teknologien, uddyber Gunni Mikkelsen. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.211