23948sdkhjf

De korte og vigtige fra udlandet

Daimler, Ford og Tesla er hovednavne i en række af ugens vigtigste autohistorier fra udlandet.

Daimler bliver splittet op
Fremover bliver koncernen Daimler kendetegnet ved tre overordnede divisioner, især for at fremme virksomhedens satsning på de såkaldte mobilitetsløsninger. Derfor hedder virksomhedsstrukturen nu Mercedes-Benz, Daimler Truck and Daimler Mobility. Ifølge udenlandske kommentatorer fortæller omstruktureringen, der er den største i flere årtier, historien om en branche i forandring, hvor adgangen til køretøjer får en stigende betydning. Koncernen beskæftiger i runde tal 175.000 mennesker inden for person- og varebiler, 100.000 fra bus- og lastbildivisionen og 13.000 mennesker i det tidligere Daimler Financial Services - det hedder nu Daimler Mobility.

Ford tabte milliarder i andet kvartal
Det har ikke været det bedste andet kvartal for Ford Motor Company, der tager hul på andet halvår af 2018 med at tabe milliarder af kroner. Det betyder, at koncernens nettoresultat faldt med 48 procent og landede på 7,05 milliarder kroner. Det betød samtidig, at den samlede omsætning på globalt plan faldt med to procent til knap 250 milliarder kroner. Ledelsen forklaringen på tallene er dels udfordringer på det kinesiske marked og en stor brand på en af Ford F-serie-anlæg i USA, der var med til at sende pickup-salget til tælling.

Stor kritik af Tesla på eftermarkedet
De seneste måneder har været svære for amerikanske Tesla, der bøvler med underskud, prop i produktionen af Model 3 og nu en voksende kritik af mærkets evner på eftermarkedet. Kritikken blomstrer ikke overraskende i Norge, landet der for besøgende ligner det ultimative Tesla-land. Bedst illustreret af en Tesla-ejer, der har ventet over fem måneder på at få en ny kofanger efter et uheld. På trods af en salgsfremgang på 70 procent, er værkstedspersonalet kun vokset med en tredjedel i Norge, hvilket nu skaber problemer.

Optimisme trods historisk Tesla-tab
Underskuddet lyder nu på 4,7 milliarder kroner for andet kvartal, mens omsætningen lander over 25 milliarder, hvilket er 7,2 milliarder bedre end samme periode i 2017. Det er hovedtallene for amerikanske Tesla i deres nyeste regnskab.


Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125