23948sdkhjf

Bekræftet: Nissan sælger batteri-division

Kinesere står til at overtage batteriproduktion.

ELDRIFT Det står nu klart, at det bliver kinesiske Envision Group, der fremover skal drive den division for batteriproduktion, som indtil nu har været en del af Nissan-koncernen. Det bekræfter virksomheden selv. Konkret omfatter det produktionsanlæg i Smyrna, Tennessee (USA), Sunderland (England) og Oppama, Atsugi samt Zama (Japan).

Umiddelbart kommer overtagelsen ikke til at betyde noget negativt for de mennesker, som i forvejen er ansat på fabrikkerne, og Nissan bevarer da også fortsat 25 procents ejerskab i Envision. 

- Vi er rigtig glade for overtagelsen af Nissans batteriudvikling og produktion. Vi ser det som et af verdens førende og mest pålidelige lithium-ion-batterier. Vi vil i den kommende tid kombinere vores investering i batteriproduktionen med Internet of Things og Vehicle to Grid (V2G). Sammen skal det føre til flere smarte løsninger til 'den smarte by', udtaler Lei Zhang, der er CEO i Envision.

Frasalget kom ikke som et lyn fra en klar himmel, blandt andet 'afsløret' ved batteripakken på den nyeste Nissan Leaf, der blev fremstillet af sydkoreanske LG Chem. Nissan selv mener, at frasalget kan give arbejdsro i forhold til 12 kommende elbiler gennem samarbejdet med Renault og Mitsubishi, der skal rulle ud inden 2022. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125