23948sdkhjf

Toyota i den danske CO2-førertrøje

De mange solgte hybridbiler giver bilmærket førstepladsen i minimal udledning af drivhusgassen.

Ifølge Danmarks Statistik udleder nye biler, solgt efter afgiftsændringerne, mellem to og tre procent mere CO2. Toyota går imod den generelle og negative trend, oplyser importørern i en pressemeddelelse, for her er CO2-udledningen pr. solgt bil nemlig faldet fire procent fra 1. halvår 2017 til 1. halvår 2018. Den primære årsag er et fortsat stigende salg af hybridbiler. Nu er hver anden solgte Toyota i Danmark en hybridbil.

I 1. halvår af 2017 var 37 procent af Toyota-salget i Danmark hybridbiler, mens det for samme periode i år er steget til 49 procent.

Toyota satte Danmarksrekord i 2017 med over 7000 solgte hybridbiler, men stiler efter at slå rekorden igen i år med et forventet salg på over 9000 hybridbiler.

Pointen hos bilmærket er, at selv om køberne ønsker større og mere sikre biler, sker det altså ikke på bekostning af klimaet og miljøet, så længe valget er en hybridbil.

Toyota markedsfører i dag otte forskellige hybridbiler i Danmark og har et mål om senest i 2050 at nedbringe udledningen af CO2 fra samtlige nye biler til nul.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172