23948sdkhjf

Rædselsår for bilforhandlerne i Holstebro

Flere af områdets bilforhandlere har haft det svært sidste år, og det skyldes især omlægning af registreringsafgiften, som holdt bilkøberne væk i månedsvis.

BILSALG Bilforhandlerne i Holstebro vil næppe mindes 2017 med glæde. Det står klart, når man kigger på bundlinjerne i forskellige forhandleres regnskaber, skriver Dagbladet Holstebro.

Ét af de mange steder, hvor der ikke har været fremgang at spore fra 2016 til 2017 er hos Tang Biler i Holstebro.

Her har overgangen til de nye registreringsafgifter kostet dyrt.

- Alt gik jo i stå i de måneder. Folk ville ikke købe biler, indtil den nye registreringsafgiftvar trådt i kraft, og vores biler på lagrene stod bare og mistede værdi, siger direktør Kenneth Tang.

Et underskud på 733.652 kroner i 2016 blev afløst af et minus på 2,1 millioner kroner i 2017. Selv om underskuddet i høj grad skyldtes ombygning og omstrukturering, så var registreringsafgiften en stor part, og det ærgrer Kenneth Tang.

- Jeg synes virkelig, det var usselt, det som regeringen bød os dér, siger han.

Bedre tider på vej

Det er ikke kun hos Tang Biler, at 2017 var hård at komme igennem. Bilforhandleren Meiniche kom ud af 2017 med et minus på 141.000 kroner efter et overskud på 91.000 kroner året før.

Direktør Jesper Meiniche har også en forklaring på, hvorfor 2017 ikke blev bilforhandlernes år.

- Der manglede jo decideret tre måneder i regnskabet, på grund af det med de nye registreringsafgifter, konstaterer direktøren, der forventer at det ser bedre ud for 2018-regnskabet.

- Vi har markant flere salg af biler end sidste år, og der er kommet bedre gang i den traditionelle bilhandel, hvor man bytter og køber fremfor leasing, siger Jesper Meiniche.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078