23948sdkhjf

Ny ejer af autoværksted

Efter 44 år som selvstændig automekaniker i Sydsjælland takker Preben Jensen af.

PENSION For 44 år siden som blot 21-årig startede Preben Jensen eget bilværksted midt i Brandelev på Holmevej 55 i en tidligere smedie øst for Næstved.

Læretiden var i Vindbyholt i årene fra 1969 til 1973, hvor mekanikerlærlingen lærte at lave bilers mekanik fra bunden.

Efter militærtiden vendte han tilbage til egnen, hvor han var vokset op i Lille Tvede på forældrenes gård.

Men da han så opslaget om smedien i Brandelev til salg, slog han til. Brandelev var en driftig by med et utal af forretninger og virksomheder, så Brandelev Autoværksted var der også plads til. Og det har der været i alle de 44 år, han alene har drevet virksomheden.

Smedien blev efter nogle år revet ned og erstattet med en mere velegnet bygning.

Undervejs gennem årene har han haft en lille håndfuld lærlinge og senest har han udlejet en del af værkstedet til en anden mekaniker.

- Gigten i fingrene plager - især når jeg skal holde på koldt værktøj, så jeg takker af nu. Jeg har derfor fundet en værdig afløser, da mekaniker David Riber har overtaget det hele. Lige nu er han ved at renovere værkstedet, men åbner for kunder i starten af august, fortæller Preben Jensen til Ugeavisen Næstved.

Mercedes er sagen

Alle mulige biltyper har været gennem hans værksted og op på liftene. Også små traktorer og lastbiler har han repareret på, men disse oftest hos bonden eller vognmanden.

Men et enkelt bilmærke har altid stået Preben Jensen nær: Mercedes.

- Jeg har haft kunder fra det meste af Syd- og Vestsjælland, der er kommet med deres Mercedes-biler. Det er bare et fantastisk køretøj at køre i, mener mekanikeren.

Selv har den 65-årige mekaniker to E-klasse Mercedeser og en SL Mercedes fra 1974, som der nu er blevet bedre tid til at køre i. Han har stadig adgang til et lille værkstedsrum i byen, hvor han kan pusle om disse lidt ældre køretøjer, og hvor han stadig har et lager af reservedele.

Reception den 3. august

Fredag den 3. august holder Preben Jensen farvelreception og den nye mand, David Riber, siger goddag til sine kunder og den kundeportefølje Preben Jensen efterlader. Det sker i tidsrummet fra kl. 14 til 17.

Og skulle den nye mand på Holmevej 55 få en Mercedes ind på værkstedet, har Preben Jensen givet ham lov til at ringe efter hans ekspertise og know-how. For den nu pensionerede mekaniker bor kun få hundrede meter fra sin tidligere virksomhed.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11