23948sdkhjf

E.ON klar med nye hurtigladere

E.ON udvider Danmarks største ladenetværk sammen med Q8.

ELBILER Sidste år indgik energiselskaberne E.ON og Q8 et strategisk samarbejde med fokus på at opstille hurtigladere på udvalgte Q8-stationer. Nu står den første af slagsen i Danmark klar til brug. Ladestationen er en del af et større hurtigladenetværk, der forbinder Oslo, Stockholm, København og Hamborg.

Den danske ladeinfrastruktur til elbiler bliver hele tiden bedre. Sidste år overhalede antallet af lademuligheder til elbiler antallet af tankstationer, og nu står den første hurtiglader i EU's GREAT-projekt klar i Kolding. På den nye ladestation er det muligt at oplade sin elbil med en rækkevidde på 100 km i løbet af 20 minutter.

1350 ladepunkter

Fakta om E.ONs hurtigladere:

Har tre udtag: CCS, Mennekes type II og CHAdeMO

Har en kapacitet på 43 kW AC og 50 kW DC (afhængig af biltype)

Kan lade to biler samtidigt (en AC og en DC)

Det tager 20-30 min. at lade batteriet op til 80 pct. (afhængig af batteristørrelse)

Find alle E.ONs ladestandere i app'en E.ON Drive til Android og iOS eller her: http://www.eon.dk/ladepunkter

- Vi udvider hele tiden vores ladenetværk, så livet som elbilist bliver nemmere. Den nye hurtiglader ved Bramdrupdam i Kolding er kun den første af flere, som vi sætter op sammen med Q8, siger Tore Harritshøj, adm. direktør i E.ON, og pointerer, at E.ON i dag har mere end 1.350 ladepunkter fordelt over det meste af landet.

Hurtigladerne, der bliver opstillet inden for nærmeste fremtid, er en del af EU-projektet, GREAT, der skal forbinde storbyer i Norden.

- I Q8 og resten af OKQ8 Scandinavia er vi rigtig glade for, at vi sammen med E.ON og GREAT-projektet nu kan gøre det muligt at oplade sin elbil hele vejen fra det nordlige Sverige til det sydlige Danmark, det er et helt konkret resultat af vores vision om at tilbyde mere bæredygtige løsninger til vores kunder. Vi er startet i Kolding, og ambitionen er, at vi inden udgangen af 2018 kan tilbyde opladning på̊ mindst 30 servicestationer fordelt mellem vores Q8-stationer i Danmark og OKQ8-stationer i Sverige, siger J. Magnus Kamryd, adm. direktør i OKQ8 Scandinavia.

Hurtigladeren står klar til brug ved Q8-stationen ved Bramdrupdam i Kolding. Betaling for opladning foregår enten via abonnement hos E.ON, gennem EasyParks app eller engangsbetaling. De sidste to løsninger tillader brugere at oplade uden et ladeabonnement hos E.ON.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.206