23948sdkhjf

Regnvejr ødelægger perfekt oplæg for Magnussen i Tyskland

Kevin Magnussen (Haas) blev nummer 11 i det tyske Formel 1-grandprix på Hockenheim-banen

FORMEL 1 Det, der langt henne i løbet lignede en glimrende eftermiddag for Kevin Magnussens Haas-team, udviklede sig hen ad vejen til en stor skuffelse.

Danskeren startede Formel 1-løbet på Hockenheim-banen som nummer fem, men måtte nøjes med en 11.-plads, hvilket var fem placeringer dårligere end holdkammeraten Romain Grosjean.

Omvendt kunne Mercedes på sin hjemmebane fejre en overraskende dobbeltsejr med Lewis Hamilton - der startede som nummer 14 - øverst på skamlen.

I modsætning til det forrige grandprix på Silverstone undgik Magnussen ellers en kollision med Grosjean, da starten gik.

Danskeren kørte til at begynde med sikkert og fejlfrit og forsvarede dygtigt sin position.

Han blev dog overhalet af Lewis Hamilton (Mercedes) og Daniel Ricciardo (Red Bull), der begge kører i hurtigere biler, men startede efter danskeren.

Halvvejs i løbet gav Ricciardos racer imidlertid op, og så var Magnussen på sjettepladsen.

Det lå dermed til et nyt, flot resultat, men med godt 20 omgange igen begyndte det at regne på dele af banen.

Det skabte vanskelige forhold for kørerne, der havde svært ved at læse underlaget.

Blandt andet måtte den førende tysker, Sebastian Vettel (Ferrari), der aldrig har vundet et Formel 1-løb på Hockenheim, udgå efter en afkørsel.

Men også Kevin Magnussen havde svært ved at kontrollere sin Haas-racer og mistede seks placeringer i regnvejrskaosset, indtil en safety car nulstillede situationen.

Da løbet blev genstartet igen, lå Hamilton og holdkammeraten Valtteri Bottas forrest.

Efter en lille intern duel rykkede briten imidlertid forbi og holdt føringen hele vej hjem.

Hamilton overhalede dermed Vettel i VM-stillingen, hvor den forsvarende mester nu igen er nummer et.

Kilde: Ritzau