23948sdkhjf

Koreanere laver biler med færrest fejl

Hvilke bilmærker har færrest fejl? Det afdækker omfattende analyse.

NEDBRUD Meget tyder på, at Kia og Hyundai har fat i den lange ende, når det handler om at bygge biler med færrest fejl. Det viser den store Initial Quality Study (IQS), som hvert er udføres af J.D. Power. Her registrerer man, hvor mange fejl, der i gennemsnit er pr. 100. bil, og for første gang nogensinde domineres listens top-3 af koreanske mærker. 

Helt i top finder man det Hyundai-ejede Genesis, som dog ikke impoteres i Danmark. Analysen ser på, hvor mange fejl, ejerne oplever inden for de første 90 dage. Og her står Genesis-mærket for 68 fejl. Lige efter følger Kia med en score på 72 og Hyundai selv med 74. Dermed er Kia det bedst bedømte masseproducerede mærke i opgørelsen. Første mærke efter den koreanske dominans finder man Porsche, hvor der registreres 79 fejl på 100 køretøjer. 

Overordnet fremgang

Noget anderledes ser det ud for mærkerne Volvo, Jaguar og Land Rover, der alle tre scorer dårligst i undersøgelsen. Det betyder ifølge J.D. Power, at der inden for de første 90 dage registreres 122 fejl på 100 styk Volvo. Hos Jaguar noteres der 148 fejl og Land Rover må indkassere 160 fejl. 

Den generelle tendens er dog, at det går fremad med kvaliteten af biler, hvis man skal tro J.D. Power-undersøgelsen. Det betyder, at industrien som helhed noterer 93 fejl pr. 100 køretøjer. Det tilsvarende tal var 97 i 2017. 

- Der er ingen tvivl om, at de fleste bilrproducenter gør et godt stykke arbejde i forhold til at lytte til deres kunder og deraf fremstille biler af højere kvalitet, udtaler Dave Sargent, der er Vice President i J.D. Powers automotive division. Og supplerer dog: 

- I takt med, at biler bliver mere og mere komplekse og automatiserede, kan det være kritisk, hvis forbrugere lægger stadig stadig pres på i forhold til at forlange problemfri biler.

Du finder hele listen på linket her.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.203