23948sdkhjf

DBR bliver forbundne på Folkemøde

Dansk Bilbrancheråd lægger op til debat om connectivity på Folkemødet på Bornholm.

DEBAT De internetforbundne biler er her i stor stil, men hvem ejer de mange data, bilerne skaber, og hvor bliver de af? Det vil Dansk Bilbrancheråd debattere.

I år leveres 98 procent af alle nye biler med et indbygget modem, der kan koble bilen til internettet, fortæller analysehuset Gartner. Og sidste år blev der i USA koblet flere biler end mobiltelefoner til internettet. Det amerikanske teleselskab AT&T har hvert kvartal de seneste 11 kvartaler koblet mindst en million biler til sit netværk.

Den fagre nye verden er ankommet i en sky af data, men goderne er ikke ligelig fordelt. Tilhører disse mange data bilejeren, bilproducenten, værkstedet eller kan de sælges til højstbydende?

Til folkemødet på Bornholm vil Dansk Bilbrancheråd debattere de forbundne biler eller "Connected Cars", som de hedder på engelsk. Det er sjette gang rådet er til Folkemøde på Bornholm. Dansk Bilbrancheråd har tidligere opnået indrømmelser for så vidt angår registreringsafgift og reparationsgrænse, så i år er det de forbundne biler, der er i fokus.

Udfordringer for de frie

De frie værksteder har ofte svært ved at få uhindret adgang til de data, deres kundebiler genererer. Konkurrencelovgivningen på EU-plan er med de frie værksteder, men virkeligheden halter lidt efter lovgivningen.

Udover værksteder står mange andre virksomheder også i kø for at få lov at købe bilejernes data. Det er eksempelvis forsikringsselskaber, banker, restauranter, hoteller og rejsebureauer. Alle ser de et eksplosivt voksende marked for sig med en hale af kæmpe overskud efter sig.

Mangler der måske lokal lovgivning til at tage hånd om de mærkeuafhængige værksteder og beskytte forbrugerne?

Panelets deltagere

På Folkemødet vil Dansk Bilbrancheråds panel diskutere ’connected cars’ over en bred kam. Panelet er sammensat af flere folketingspolitikere samt nogle meget stærke faglige profiler. Deltagerne er:

Erik Christensen (S), medlem af Transportudvalget

Øjvind Vilsholm (EL), Forbrugerordfører

Torben Lund Kudsk, afdelingschef, Økonomisk Politisk Sekretariat, FDM

Vagn Jelsøe, konstitueret direktør, Forbrugerrådet

Jacob Nisgaard Larsen, chefkonsulent, Forsikring og Pension

Tomas Rosén, Senior Business Manager, Telia

Henrik Pedersen, landsformand, Dansk Bilbrancheråd.

bauer

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109