23948sdkhjf

Forhandlerne venter fald i bilsalg

Hver fjerde forhandler forventer fald i bilsalget, viser undersøgelse fra AutoBranchen Danmark.

FORVENTNING Noget tyder på en stille sommer hos bilforhandlerne. Knap hver fjerde forhandler forventer i hvert fald et faldende bilsalg i tredje kvartal, viser en ny undersøgelse fra AutoBranchen Danmark.

Undersøgelsen er foretaget blandt organisationens medlemmer. Især nyvognsforhandlerne ser pessimistisk på bilsalget de kommende måneder. Hele 37 procent svarer, at de forventer et fald i bilsalget og kun syv procent af nyvognsforhandlerne forventer, at deres bilsalg vil sige. En anelse anderledes ser det ud blandt forhandlere af brugte biler. Her forventer 17 procent en stigning i bilsalget, mens 20 procent tror på et fald i bilsalget henover sommermånederne.

Historisk set er et pessimistisk syn på tredje kvartal imidlertid ikke opsigtsvækkende. Danskerne handler traditionelt langt færre biler i juli end i årets øvrige måneder.

- Heldigvis er det ikke alarmerende, at virksomhederne i autobranchen har et lavere salg i og omkring sommerferien. Vi har set på de seneste bilsalgstal, at salget har rettet sig og danskerne har masser af lyst til at handle biler, siger Gitte Seeberg, administrerende direktør i AutoBranchen Danmark. Hun er mere ærgerlig over, at virksomhederne fortsat kæmper med at rekruttere arbejdskraft.

Svært at skaffe medarbejdere

- Nu er det ikke kun i autobranchen, at rekruttering er svært for tiden. Det fortæller bare, at vi skal være helt skarpe på, hvordan vi "sælger" vores virksomhed og vores branche. De virksomheder, som har succes på den front, er dem, der er dygtigst til at gøre sig lækre overfor potentielle medarbejdere", fortsætter Gitte Seeberg.

Generelt tyder intet på, at kurven er knækket i forhold til arbejdskraft. Bilforhandlerne svarer i samme undersøgelse, at de stadig har svært ved at ansætte nye medarbejdere.

60 procent af AutoBranchen Danmarks medlemmer svarer, at de i større eller mindre grad har svært ved at rekruttere nye folk i deres virksomheder, og kun hver femte virksomhed svarer, at de har let ved at finde ny arbejdskraft.

bauer

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109