23948sdkhjf

Fyraftensmøder i farvernes tegn

Lak- og karrosseribranchen er fyldt med arrangementer. Her er et af de farverige.

DIALOG Forskellene på lak- og karrosseriværksteder kan være store mellem landsdelene, og især måder at opgøre skader på kan være vidt forskellige fra værksted til værksted, men fyraftensmøder kan være gode platforme til at komme ud med fælles budskaber.

Det mener man hos Byens Autolak, AutoBranchen Danmark, Glasurit og Lakgruppen. Eller fire er nemlig løbende involveret i fyraftensmøder, hvor man kan gå ind i faglige snakke om blandt andet måden, værksteder drives på tværs over landet.

Det gjorde 25 karrosseriteknikere forleden hos Byens Autolak i Middelfart, hvor et af temaerne blandt andet var den dialog, som foregår mellem autolakererne og pladesmedene.

- Stillet skarpt op spartler pladesmedene mere i Østdanmark end i Vestdanmark, hvor man ofte aftaler at lakereren spartler. Det er ret væsentligt for slutresultatet, hvilken kornstørrelse man bruger. Dette kan være meget forskelligt fra den ene pladesmed til den anden, sagde Johnny Petersen, som arbejder med undervisning hos Glasurit.

Han talte også om farver, og det er blevet en endnu større kunst at ramme rigtigt.

- Der kan være helt op til 18 varianter af den samme farve, og der er kun autolakerernes erfaring, der kan gøre udslaget. Nogle typer lak er meget transparente, og det kan være afgørende for slutresultatet, hvilken farve grundfylder, der er brugt. De varierer fra hvide til sorte, og med den meget transparente lak kan det give stor variation, forklarede han den 22. maj, da karrosseriteknikerne var samlet på Fyn.

Også Finn Larsen, teknisk konsulent hos AutoBranchen Danmark var med i Middelfart. Han sagde blandt andet:

- Der ligger rigtig mange penge i at kende reglerne, og jeg kan kun opfordre til dialog mellem pladeværksted og autolakereri. Begge parter får mere ud af det i sidste ende. Lad være med at tro, at I kan bekrige jer til flere penge.

Optimering og uddannelse
Også hos Lakgruppen ser man ser fordele i fyraftensmøder og arrangementer, hvor man kan blive klogere på sine kolleger, forretningsgange og efteruddannelse. Derfor afholder man to fyraftensmøder i henholdsvis i Køge den 11/6 og i Silkeborg den 18/6. Her er temaet forbedret produktivitet på tværs af systemer, produkter og dialogen mellem autolakerere og karrosserifolket. Arrangementerne er gratis og her netværker man med kolleger og leverandører. Også efteruddannelse er i spil hos Lakgruppen, der den 25.-26. juni afholder efteruddannelseskurset med udgangspunkt i produkter fra DeBeer. her er målgruppen autolakereriets maler, værkfører elle anden produktiv virksomhedsansvarlig.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125