23948sdkhjf

Øko-serie skal lette CO2-aftryk fra værksteder

Vedvarende råstoffer er ingredienserne i ny øko-serie fra tyske producent.

MILJØ Lakprodukter er fyldt med råstoffer, men ikke alle ingredienser er vedvarende og bæredygtige. Det vil Glasurit og moderselskabet BASF gerne lave om på med den nye Eco Balance-serie, som omfatter blandt andet grundfylder, spartel, hærder, klarlak og additiver. Det ud fra det, producenten kalder ’Biomass Balance-metoden’, der ifølge tyske BASF kan sammenlignes med tilgangen til grøn strøm, hvor den strøm, som kommer fra stikkontakten ikke nødvendigvis udelukkende stammer fra vedvarende ressourcer. Det der ifølge producenten i stedet er afgørende er, at andelen af vedvarende ressourcer i produktionssystemet stemmer og at den matematiske tildeling til de certificerede produkter forgår på den rigtige måde. Når efterspørgslen stiger, skal denne andel øges tilsvarende. Således får både lakværkstederne og bilejerne mulighed for at bidrage til at spare på ressourcer og skåne miljøet på en bæredygtig måde ved at vælge Glasurit Eco Balance, lover den tyske producent.

TÜV-stempel
BASF er allerede i dag nået et godt stykke i kampen om at bevare værdifulde ressourcer, og man bruger blandt andet bio-naphtha eller biogas fra organisk affald eller vegetabilske olier sammen med fossile ressourcer under produktionen af basisprodukterne.

’Biomass Balance-metoden’ er dertil godkendt af det tyske certificeringsorgan TÜV SÜD. Ved hjælp af denne metode kan 100 procent af de fossile råstoffer erstattes med vedvarende råstoffer, lover Glasurit.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.662