23948sdkhjf

Nu ruller det tyske dieselforbud

Hamburg gør nu alvor af ordene om at forbyde dieselbiler.

BRÆNDSTOF Selv om det måske for mange lød en smule vildt og urealistisk, at en bilnation som Tyskland ville forbyde visse typer af dieselbiler, er tiden for ældre dieselmotorer dog ovre i Hamburg. Byen har nemlig fra 31. maj indført forbud mod dieselbiler ældre end Euro 5-normen, hvilket i praksis vil sige dieselmotorer fra før 2010. Det skriver Hamburger Morgenpost.

Zoomer man ind på et kort og kigger på, hvor forbuddet starter sit indtog, kommer det til at gælde Altona-bydelens Max-Brauer-Allee og Stresemannstraße, der fremover ifølge de tyske delstatspolitikere nu kan se frem til et lavere NOx-niveau. Den tyske avis har hertil regnet på, hvor vidtrækkende forbuddet egentlig er på den nuværende vognpark i Hamburg-byområdet. Skal man tro Hamburger Morgenpost findes der lige nu 264.406 dieselbiler i den nordlige tyske millionby og ud af dem falder 168.000 biler og tungere køretøjer for kravet om den nyeste Euro 6-norm, skriver det tyske medie.

Hvordan bestyret har tænkt sig at administrere forbuddet i forhold til alle de andre køretøjer, som ikke er privatbiler, vides ifølge Hamburger Morgenpost endnu ikke.

Artiklen er en del af temaet Dieselgate.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.215