23948sdkhjf

Rattet Rundt med motorsporten

Kort nyt fra motorsportens verden i ind- og udland - se også de selvstændige billedtekster.

Vi får alligevel adgang til streamingtjenesten F1 TV her i Danmark, men foreløbig kun i den lille udgave uden live tv fra Formel 1-løbene, fordi Viasat pt. har rettighederne til det. Denne lille udgave af F1 TV - kaldet F1 TV Access - giver adgang til arkiv tv, holdradioer, overblik over banerne og løbet mv. Lige nu kan man kun se med fra computer. Senere kommer apps til iOS, Android, Apple TV og Android TV. Prisen for F1 TV Access koster godt 20 kroner om måneden, et år for 180 kr. Se formula1.com.



Nu lanceres Det ternede flag

- DASU’s F1-podcast, hvor Dansk Automobil Sports Union dykker ned i weekendens største F1-nyheder, analyserer løb og give lytterne en bredere forståelse for motorsporten. Podcasten vil også byde på nyt fra andre grene af motorsporten. Man kan høre en teaser til første program på Soundcloud eller iTunes.



Würth Danmark A/S er vild med hurtige biler, og derfor deltager de med en stand på Classic Race Aarhus 25.-27. maj og Copenhagen Historic Grand Prix 4.-5. august. Formålet er at give autoværksteder og andre bilentusiaster gode råd om, hvordan de får deres biler til at stråle og performe maksimalt. Würth tilbyder billetter til sine kunder til fordelagtige priser - læs mere på wuerth.dk/pitstop



Den store tyske producent af plastic-komponenter til bilindustrien, Lanxess med 19.200 ansatte, støtter fremadrettet det Köln-baserede universitetsteam Young eMotorsports Cologne Racing Team under mottoet “Engergizing Chemistry". Lanxess forventer, at 80 procent af især alle elbiler i 2025 er i letvægtsplast.



Når tusindvis af danskere begiver sig ud på 10 km løberuten ved det storstilede Royal Run i Århus og København 21. maj, vil hybridbilen Toyota C-HR vise vejen - og tiden - når den kører forrest med ur og højttalere monteret på taget. Toyotas engagement i hele Danmarks løbefest i forbindelse med fejringen af Kronprins Frederiks 50-års fødselsdag sker som led i det partnerskab, Toyota har indgået med Danmarks Idrætsforbund frem til og med OL i 2024 for bl.a. at fremme mobilitet.



På Canadian Tyre Motorsport Park (tidligere Mosport Park) er Michael Christensen til start i GT-klassen i Pirelli World Challenge. Michael indtager inden løbet femtepladsen. Se www.world-challenge.com



Anden runde af Trofeo Lamborghini Europe afvikles på Silverstone. Inden løbet fører Dennis Lind Pro/Am klassen sammen med sin svenske medkører. Frederik Schandorff/Niels Legrange er til start i Pro. Se mere på squadracorse.lamborghini.com



Tyggegummi blev redningen for Ib Kragh i Anderup El Rally, der blev treer generelt. En sen opbremsning resulterede i et møde med en skrænt, og snart piblede vandet ud af køleren. Men det blev stoppet med tililende tilskueres tyggegummi. Så nu skal Røde Kro Autolakering og Skiltemaleren shine bilen op inden anden afdeling af Yokohama-mesterskabet nordvest for Horsens.



En glad og perfekt kørende Kevin Magnussen blev nummer seks i weekendens Formel 1-løb i Barcelona - hvor Kevin, efter eget udsagn, startede fra "poleposition blandt bagtroppen" på syvendepladsen. Han har nu, efter fem grandprixer, lige så mange point som efter 20 løb for Haas sidste år; 19 point. Lewis Hamilton (Mercedes) vandt i Barcelona og udbyggede forspringet ned til Sebastian Vettel (Ferrari). Briten har 95 point, mens tyskeren har 78 point.



To andenpladser fik Christian Lundgaard med hjem, da han i weekenden kørte Formula Renault NEC på gadebanen i Pau i Sydfrankrig. Han ramte i fredagens træning autoværnet i sin Formula Renault fra MP Motorsport og manglede derfor værdifulde omgange inden lørdagens kvalifikation. Men Christian viste sit talent og fik pole position. Denne weekend gælder det på Silverstone. Følg Racing for Denmark på Facebook.



Alt tegner til, at nordjyske Jonas Lynge igen er ham, man skal køre fra, hvis man har mesterskabsambitioner i DS3 Cup. Det står klart efter åbningsløbet, hvor Jonas Lynge vandt begge løb i en dobbeltsejr.



Danmarks bedste rallycross-kører Ulrik Linnemann fortsatte i anden runde af EM for Supercar hvor han slap i åbningsløbet. På Circuit Jules Tacheny i Belgien kørte Ulrik over målstregen som nr. seks. Sammenlagt med resultater fra indledende heats og semifinale er nordjyden nu på en samlet tredjeplads i EM. Tobias Daarbak nåede semifinalen i Touring Car-klassen.



Alfa Romeo Sauber vil op i Formel 1-feltet og har derfor meddelt, at holdets tekniske direktør Jörg Zander forlader teamet med øjeblikkelig virkning - han blev hentet fra Audi Sport i 2016, hvor han var med til at udvikle Tom Kristensens vinderbiler.



Det blev til en hårdt tilkæmpet fjerdeplads for den "danske" Aston Martin i 24-timers løbet på Nürburgring. Marco Sørensen/Nicki Thiim delte bil med Darren Turner og Maxime Martin og kom i mål i et løb, der var suspenderet i en periode grundet regn og tåge. Michael Christensen sluttede som nr. 21 for Porsche.



Anden afdeling af European Le Mans Series kørtes på Monza i Italien. Bedst gik det for Christian Olesen med en syvendeplads i LMP3, mens High Class Racing med Anders Fjordbach/Dennis Andersen udgik af LMP 2.



Den unge dansker bosat i USA , Benjamin Pedersen, satte sit tydelige aftryk da anden runde af det amerikanske Formel 4 mesterskab blev afviklet på Road Atlanta. Danskeren vandt et af løbene, og blev hhv. nr. 3 og 5 i de to øvrige, hvilket bringer ham i spidsen for mesterskabet. Også Christian Rasmussen var på banen, og startede fra pole position efter en drømmestart på sæsonen i første afdeling. Desværre crashede Christian i første løb, og fik heller ikke points med fra de to andre, men han er stadig godt med i den samlede stilling.



Anden runde af BlancPain Asia GT gav Dennis Lind godt udbytte. Sammen med Martin Kodric sluttede holdet på femtepladsen i lørdagens løb, og andenpladsen søndag. Løbet blev kørt i Thailand.



På Spa-Francorchamp i Belgien afvikledes tredje runde af Ferrari Challenge Europe. I Pro-klassen fortsatte Nicklas Nielsen sin march mod sejren i Pro-klassen, efter en sejr og en tredjeplads i weekendens to løb.



Racing for Denmark-talentet Frederik Vesti stod på startlisten til anden afdeling af det italienske Formel 4 mesterskab, der blev kørt på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig. Frederik sluttede på andenpladsen i lørdagens løb, og dominerede herefter begivenhederne søndag med sejre i begge løb.



Anden afdeling af DM for Formel 4 blev afviklet på FDM Jyllandsringen. Casper Pilgaard sejrede i det første af rundens tre løb, mens Casper T. Hansen vandt begge løb søndag. Dermed udbyggede han sin føring i den samlede stilling.



Anden afdeling af Deutsche Kart Meisterschaft kørtes på banen i Wackersdorf 11.-13. maj. Unge Sebastian Øgaard fik karrierens bedste resultat da han vandt den ene af rundens finaler og besatte fjerdepladsen i den anden i klassen OK Junior.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142