Rattet Rundt med motorsporten

Kort nyt fra motorsportens verden i ind- og udland - se også de selvstændige billedtekster.

Vi får alligevel adgang til streamingtjenesten F1 TV her i Danmark, men foreløbig kun i den lille udgave uden live tv fra Formel 1-løbene, fordi Viasat pt. har rettighederne til det. Denne lille udgave af F1 TV - kaldet F1 TV Access - giver adgang til arkiv tv, holdradioer, overblik over banerne og løbet mv. Lige nu kan man kun se med fra computer. Senere kommer apps til iOS, Android, Apple TV og Android TV. Prisen for F1 TV Access koster godt 20 kroner om måneden, et år for 180 kr. Se formula1.com.Nu lanceres Det ternede flag - DASU’s F1-podcast, hvor Dansk Automobil Sports Union dykker ned i weekendens største F1-nyheder, analyserer løb og give lytterne en bredere forståelse for motorsporten. Podcasten vil også byde på nyt fra andre grene af motorsporten. Man kan høre en teaser til første program på Soundcloud eller iTunes.

Würth Danmark A/S er vild med hurtige biler, og derfor deltager de med en stand på Classic Race Aarhus 25.-27. maj og Copenhagen Historic Grand Prix 4.-5. august. Formålet er at give autoværksteder og andre bilentusiaster gode råd om, hvordan de får deres biler til at stråle og performe maksimalt. Würth tilbyder billetter til sine kunder til fordelagtige priser - læs mere på wuerth.dk/pitstopDen store tyske producent af plastic-komponenter til bilindustrien, Lanxess med 19.200 ansatte, støtter fremadrettet det Köln-baserede universitetsteam Young eMotorsports Cologne Racing Team under mottoet “Engergizing Chemistry". Lanxess forventer, at 80 procent af især alle elbiler i 2025 er i letvægtsplast.Når tusindvis af danskere begiver sig ud på 10 km løberuten ved det storstilede Royal Run i Århus og København 21. maj, vil hybridbilen Toyota C-HR vise vejen - og tiden - når den kører forrest med ur og højttalere monteret på taget. Toyotas engagement i hele Danmarks løbefest i forbindelse med fejringen af Kronprins Frederiks 50-års fødselsdag sker som led i det partnerskab, Toyota har indgået med Danmarks Idrætsforbund frem til og med OL i 2024 for bl.a. at fremme mobilitet.På Canadian Tyre Motorsport Park (tidligere Mosport Park) er Michael Christensen til start i GT-klassen i Pirelli World Challenge. Michael indtager inden løbet femtepladsen. Se www.world-challenge.com

Læs også: Rattet Rundt med motorsportenAnden runde af Trofeo Lamborghini Europe afvikles på Silverstone. Inden løbet fører Dennis Lind Pro/Am klassen sammen med sin svenske medkører. Frederik Schandorff/Niels Legrange er til start i Pro. Se mere på squadracorse.lamborghini.comTyggegummi blev redningen for Ib Kragh i Anderup El Rally, der blev treer generelt. En sen opbremsning resulterede i et møde med en skrænt, og snart piblede vandet ud af køleren. Men det blev stoppet med tililende tilskueres tyggegummi. Så nu skal Røde Kro Autolakering og Skiltemaleren shine bilen op inden anden afdeling af Yokohama-mesterskabet nordvest for Horsens.En glad og perfekt kørende Kevin Magnussen blev nummer seks i weekendens Formel 1-løb i Barcelona - hvor Kevin, efter eget udsagn, startede fra "poleposition blandt bagtroppen" på syvendepladsen. Han har nu, efter fem grandprixer, lige så mange point som efter 20 løb for Haas sidste år; 19 point. Lewis Hamilton (Mercedes) vandt i Barcelona og udbyggede forspringet ned til Sebastian Vettel (Ferrari). Briten har 95 point, mens tyskeren har 78 point.To andenpladser fik Christian Lundgaard med hjem, da han i weekenden kørte Formula Renault NEC på gadebanen i Pau i Sydfrankrig. Han ramte i fredagens træning autoværnet i sin Formula Renault fra MP Motorsport og manglede derfor værdifulde omgange inden lørdagens kvalifikation. Men Christian viste sit talent og fik pole position. Denne weekend gælder det på Silverstone. Følg Racing for Denmark på Facebook.

Læs også: Rattet Rundt med motorsportenAlt tegner til, at nordjyske Jonas Lynge igen er ham, man skal køre fra, hvis man har mesterskabsambitioner i DS3 Cup. Det står klart efter åbningsløbet, hvor Jonas Lynge vandt begge løb i en dobbeltsejr.Danmarks bedste rallycross-kører Ulrik Linnemann fortsatte i anden runde af EM for Supercar hvor han slap i åbningsløbet. På Circuit Jules Tacheny i Belgien kørte Ulrik over målstregen som nr. seks. Sammenlagt med resultater fra indledende heats og semifinale er nordjyden nu på en samlet tredjeplads i EM. Tobias Daarbak nåede semifinalen i Touring Car-klassen.Alfa Romeo Sauber vil op i Formel 1-feltet og har derfor meddelt, at holdets tekniske direktør Jörg Zander forlader teamet med øjeblikkelig virkning - han blev hentet fra Audi Sport i 2016, hvor han var med til at udvikle Tom Kristensens vinderbiler.Det blev til en hårdt tilkæmpet fjerdeplads for den "danske" Aston Martin i 24-timers løbet på Nürburgring. Marco Sørensen/Nicki Thiim delte bil med Darren Turner og Maxime Martin og kom i mål i et løb, der var suspenderet i en periode grundet regn og tåge. Michael Christensen sluttede som nr. 21 for Porsche.

Læs også: Rallysportens rugeklasse håber på hattrickAnden afdeling af European Le Mans Series kørtes på Monza i Italien. Bedst gik det for Christian Olesen med en syvendeplads i LMP3, mens High Class Racing med Anders Fjordbach/Dennis Andersen udgik af LMP 2.Den unge dansker bosat i USA, Benjamin Pedersen, satte sit tydelige aftryk da anden runde af det amerikanske Formel 4 mesterskab blev afviklet på Road Atlanta. Danskeren vandt et af løbene, og blev hhv. nr. 3 og 5 i de to øvrige, hvilket bringer ham i spidsen for mesterskabet. Også Christian Rasmussen var på banen, og startede fra pole position efter en drømmestart på sæsonen i første afdeling. Desværre crashede Christian i første løb, og fik heller ikke points med fra de to andre, men han er stadig godt med i den samlede stilling.Anden runde af BlancPain Asia GT gav Dennis Lind godt udbytte. Sammen med Martin Kodric sluttede holdet på femtepladsen i lørdagens løb, og andenpladsen søndag. Løbet blev kørt i Thailand.På Spa-Francorchamp i Belgien afvikledes tredje runde af Ferrari Challenge Europe. I Pro-klassen fortsatte Nicklas Nielsen sin march mod sejren i Pro-klassen, efter en sejr og en tredjeplads i weekendens to løb.

Læs også: Rattet Rundt med motorsportenRacing for Denmark-talentet Frederik Vesti stod på startlisten til anden afdeling af det italienske Formel 4 mesterskab, der blev kørt på Paul Ricard-banen i Sydfrankrig. Frederik sluttede på andenpladsen i lørdagens løb, og dominerede herefter begivenhederne søndag med sejre i begge løb.Anden afdeling af DM for Formel 4 blev afviklet på FDM Jyllandsringen. Casper Pilgaard sejrede i det første af rundens tre løb, mens Casper T. Hansen vandt begge løb søndag. Dermed udbyggede han sin føring i den samlede stilling.Anden afdeling af Deutsche Kart Meisterschaft kørtes på banen i Wackersdorf 11.-13. maj. Unge Sebastian Øgaard fik karrierens bedste resultat da han vandt den ene af rundens finaler og besatte fjerdepladsen i den anden i klassen OK Junior.

Mere om: Motorsport


Hold dig opdateret med Motor-magasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online


Skriv kommentar
Forsiden lige nu
Plus

Web-pioner fejrer jubilæum

Auto-G grossisten Slagelse Autodele A/S kan fejre 25 års jubilæum fredag den 1. juni.

Plus

Seat er årets højdespringer i AutoIndex

De danske værkstedskunder er atter gladest for Toyota, og BMW vinder for syvende gang samlet i FDMs forbrugerundersøgelse.

Digitale mekanikere som eksportvare

Autobutler.dk udvider med flere fastansatte mekanikere, der skal supportere portalens værksteder i Europa fra København.

Plus

Nordisk bilglas-kæde klar til at indtage Danmark

Ryds Bilglas er klar i Danmark med de første fire nye forretninger efter sommerferien.

Plus

Fremtidens Mekaniker
Serviceøkonomer i blended udgave

Ny uddannelse hos ErhvervsAkademi Sjælland, målrettet autobranchens eftermarked. Stå stærkt i den digitaliserede verden, lover skolen.

Nyhedsbrev

Plus

"Rustbeskyttelse er slet ikke nødvendig"

Mange bilister mener, at rustbeskyttelse er unødvendig, og knap 40 procent beskytter aldrig bilen.

Online Avis Arkiv
Plus

FDM: Forvirring på antirust-markedet

Især vejledning om supplerende rustbeskyttelse er en af knasterne på markedet i Danmark, fortæller FDM-undersøgelse.

Plus

Forstå forskellen på garanti og reklamationsret

Desværre bruges de to begreber ofte i flæng, hvilket formentlig er udtryk for, at mange ikke er klar over, at der er en forskel.

Plus

Oprør om synsregler - styrelse bløder op

Færdselsstyrelsen maner til ro og forstår godt branchekritik.

Rattet Rundt med motorsporten

Plus

Synsbranchen i oprør: Nye regler sejler og kan ikke indføres

It-systemerne sejler, og regelsættet fra Færdselsstyrelsen er ganske enkelt ikke gennemarbejdet, mener samlet synsbranche i Danmark.

Plus

Udbyder har succes med skåne-behandling

Plus

Hybridteknik skal holde liv i diesel

Et 48-volt energisystem og et batteri skal hjælpe med til at give dieselmotorer hos Kia et pænere klimaaftryk.

Plus

Autogigant: Sådan overlever udskældt brændstof

Plus

Selvlysende epoxy skal forhindre sygdomme

Plus

Danmarks største grossist sat til salg

Flere potentielle købere af FTZ og Nordic Forum, bekræfter ejeren. Svenske Mekonomen og amerikanske LKQ er blandt de mulige købere. Men endnu er intet afgjort.

Plus

Tæt på teknikken: Sådan skiftes gearolie korrekt

Når automatgear skal have ny olie, er der behov for grundig vejledning og onlinedata til at understøtte mekanikeren. Kom med Motor-magasinet til olieskifte i Hvidovre.

Plus

Stifter kalder frasalg fornuftigt

Plus

Nordic Forum til salg

Plus

30 år med KTS-testere fra Bosch

I 1988 blev den legendariske "Bosch-hammer" en del af dagligdagen med diagnosticering af styreenheder på værksteder.

Ny indehaver af Pava Center Nørresundby

33-årige Rasmus Nikolajsen tager over efter Jørn O. Kjær Sørensen, der giver undervogns-stafetten videre efter 40 år.

Plus

Automechanika for 25. gang

Verdens største autotekniske messe - denne gang inklusiv dæk-messe - fejrer jubilæum til september i Frankfurt.

Plus

RYGTE: FTZ sælges til Mekonomen

Emissioner i centrum

Ford-veteran stopper

Plus

FTZ og Digitalservicebog indgår samarbejde

Nyt samarbejde om digital kvalitetskontrol

Ballade om grossist-artikel

Plus

Danske Opel-forhandlere slipper for nedskæringer

Gigant skruer op for A/C

Nordjysk bilpleje opkøb

Plus 1

Erfaren kædechef hos CarPeople

Plus

Hjulskifte giver flere lakopgaver

Rattet Rundt med motorsporten

Plus

Guide: Undgå udbredte mekaniker-fejl ved servo

Magnussen: Hele bilens side var revet op

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Nyt smart værktøj i AutoDesktop

Rammer milepæl på rekordtid

Hjemmesider øger salget med klima-ikon!

WEICON Gasket Maker - Permanent elastisk specialforsegling

Årsdag viste nye digitale veje til bilsalg

SIANET sliberondeller. Den seneste innovation inden for hulmønstre. 7900 & 7500 CER (keramiske korn)

Oliespecifikationer – læg puslespillet rigtigt!

HØJGLANSPOLERING af metaller. PREMIUM POLERING i tre nemme skridt, så blankt som et spejl.

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsuger til Abenas nye produktionslinje

NYHED – Good For Food rengøringsudstyr

Stor fynsk it-virksomhed tilbage i topform

BS 18 LTX BL I (602350660) Akku-bore-/skruemaskine 2x18V/5.5Ah LiHD

Dansk Procesventilation har færdiggjort endnu en olietågeløsning hos Lem Beslagfabrik

80% længere levetid og 30% mere aggressivitet. PREMIUM*** LONGLIFE Z-MAX skrubskive.

Helt bimmelims over bimmer

80% længere levetid og 30% mere aggressivitet. PREMIUM*** LONGLIFE Z-MAX skrubskive.

PENTOSIN – unikke produkter er nu en del af FUCHS’ sortiment

Sidste frist for tilmelding til Biltorvets Årsdag

Guide: Hvordan vælger du den rigtige automatgearolie?

Husk at melde dig til Biltorvets Årsdag

Allround Sealing Spray

HPA C400 fra B.A. Maskinservice

FUCHS Smøreolieguide - Find den rigtige olie med vores olieguide

NYHED: Ny kølig produktgruppe hos FLEX1ONE

Fang kunder bedre: Biltorvet inviterer til Årsdag

Send til en kollega

0.28