23948sdkhjf

VW og Seat-værksteder får travlt efter selefejl

Selefejl kan blive fatal, og derfor skal 5259 biler i VW-familien på værksted.

TILBAGEKALD En fejl på en selelås hos Volkswagen betyder, at sammenlagt 5.259 danske biler skal en tur på værkstedet for at have monteret en ny og sikker sele. Det står klart efter, at VW-koncernen i slutningen af sidste uge meldte ud, at omkring 410.000 biler af modellerne VW Polo 2018, Seat Arona 2018 og Seat Ibiza 2018 alle er udstyret med en sele på bagsædet, der kan springe op i tilfælde af det, som Volkswagen Danmark og Seat Danmark kalder ’sjældne situationer - så som ved pludselige og hurtige vognbaneskifte med fem passagerer ombord, og når bagsædets midterste og venstre siddeplads benyttes på samme tid - er der risiko for, at selelåsen til den venstre sele udløses og løsner selen’.

Derfor fraråder både VW og Seat at kunderne bruger bagsædets midterste plads, før bilen er udstyret med en ny selelåsemekanisme. Volkswagen fortæller, at lige nu er i kontakt med de relevante myndigheder for at gå den endelig godkendelse til indgrebet.

Betales af Volkswagen
Både Volkswagen og Seat forsikrer, at man har den rette tekniske løsning klar til de værksteder, som skal i gang med operationen. I alt skal 3.314 VW Polo og 1.945 Seat Arona og Ibiza have nye selelåse, og de berørte kunder indkaldes pr. brev inden for kort tid, lover pressecheferne fra VW og Seat.

Bilmærkerne understreger også, at man afholder alle udgifter i forbindelse med udskiftningen af selelåsen, og at kunder på baggrund af indkaldelsesbrevet kan lave en aftale med den lokale servicepartner. Skulle man have yderligere spørgsmål til sagen kan man kontakte det lokale VW eller Seat-bilhus.

Motor-magasinet har spurgt både Volkswagen Og Seat om, hvornår de sender brevene ud, hvilke værksteder, der kan udføre opgaven og om det kræver særlige stumper på lager, men ingen af importørerne har lige nu yderligere kommentarer.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125