23948sdkhjf

Dinex runder omsætning på én milliard kroner

Trods et travlt 2017 lykkedes det Dinex at runde en markant omsætning og skabe det til dato bedste resultat.

UDSTØDNING - Det var en vigtig milepæl at runde en omsætning på én milliard kroner. Det var resultatet af en stærk indsats af hele vores organisation, og derfor blev det også markeret verden over sammen med alle medarbejderne. Det var et skulderklap, som for alvor har boostet vores tro på strategien, fortæller Torben Dinesen, CEO Dinex Group.

Efter afskrivninger og finansieringsomkostninger blev årets resultat før skat et overskud på 47 millioner kroner mod et overskud før skat på 6,2 mio. kroner i 2016.

- Vi har vist en meget stabil og positiv performance i løbet af 2017, og resultatet matcher vores forventning til året. Specielt Rusland, Mellemøsten og USA har bidraget til det positive resultat i 2017, udtaler Jannie Tholstrup, CFO i Dinex Group.

2017 resultatet er påvirket med en samlet negativ effekt på 6 millioner kroner før skat, som er relateret til organisationsændringer.

God start på 2018

Dinex er kommet godt fra start i første kvartal 2018 med en omsætningsvækst på 19 procent og EBITDA på 43 millioner kroner, hvilket er en forbedring på 27 procent sammenlignet med første kvartal 2017.

Resultatet før skat i første kvartal er tre gange større sammenlignet med sidste år.

- Vi har taget nogle svære valg som organisationsændringer og lukning af produktion i Danmark og Tyskland gennem de sidste par år, og resultaterne bekræfter os nu i disse beslutninger, udtaler Jannie Tholstrup.

Niels Thorborg ny investor

Dinex annoncerede i begyndelsen af februar i år, at Niels Thorborg var ny investor i Dinex.

Med denne aftale fulgte også tilførsel af yderligere kapital på 100 millioner kroner, som hver part skyder ind. Det er en del af en omfattende kapitalstruktur, som Dinex skal eksekvere i takt med udrulning af 2020 strategien.

På årets generalforsamling blev der også foretaget ændringer i Dinex’ bestyrelse. Niels Thorborg blev formand for en ny bestyrelse.

Jens Sørensen i bestyrelsen

De øvrige medlemmer i bestyrelsen blev Jørn Tolstrup Rohde, der tidligere har været CEO i KiMs, Carlsberg Danmark og 3C GROUPS og senest har han været senior vice president i Carlsberg med ansvar for Vesteuropa. Nu er han professionelt bestyrelsesmedlem, hvor han blandt andet er bestyrelsesformand for Niels Thorborgs 3C Groups A/S. Jens Sørensen, stifter af Nordic Forum og tidligere CEO i FTZ, som er den største distributør af autodele og værktøj i Danmark, og Carsten Riisberg Lund, adm. direktør for FLSmidt India Private Ltd., som har siddet i Dinex’ bestyrelse siden 2013.

Tidligere bestyrelsesformand Lars Brorsen samt bestyrelsesmedlemmerne Peter Kragh Knudsen og Kenneth Sachse trådte ud af bestyrelsen.

- Jeg sætter utroligt stor pris på den indsats, som den tidligere bestyrelse har ydet for mig og Dinex, specielt gennem strategi- og investorprocessen, hvor de har været værdifulde sparringspartnere. Samtidig glæder jeg mig til samarbejdet med den nye bestyrelse, hvor fokus bliver på eksekvering af vores strategi 2020, fortæller Torben Dinesen.

Dinex

Dinex udvikler og producerer udstødnings- og emissionsløsninger til OEM leverandører af lastbiler og entreprenørmaskiner i hele verden samt reservedele og udstødningssystemer til eftermontering på tunge køretøjer. Dinex har cirka 1200 ansatte i mere end 16 lande og et globalt produktions setup i USA, Kina, Rusland og Europa.
Mere på www.dinex.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.187