23948sdkhjf

Rattet Rundt med motorsporten

Kort nyt fra motorsportens verden i ind- og udland.

SUPER-VETERANEN KRIS NISSEN er klar til weekendens DTC-åbningsløb på Jyllands Ringen. 57-årige Kris Nissen startede sidste år sin anden karriere som racerkører, i en DTC-racer med cirka 500 HK. Han sluttede serien på en 9. plads ud af 24 kørere og har i år ambitioner om at komme endnu længere frem i serien. Han har flere løbssejre bag sig end resten af feltet, og han slipper aldrig kærligheden til motorsport. - DTC udvikler sig konstant, og det er ikke for ingenting, at serien benævnes som Skandinaviens toprace. Det bliver endnu mere tæt i år, hvor den tidligere DTC-mester Dennis Lind vender tilbage som kører, og samtidig ved vi, at blandt andre Jan Magnussen er stærkt kørende efter en stribe testkørsler i Italien, siger Kris Nissen.

CORVETTE RACING TILBAGE tilbage på podiet i Ohio. Jan Magnussen og Antonio Garcia sluttede på en tredjeplads efter et udfordrende, men spændende løb på Mid-Ohio Sportscar Course søndag aften dansk tid. Duoen rykker dermed frem i GTLM-mesterskabet. Det amerikanske WeaherTech SportsCar Championship hører til blandt verdens hårdeste sportsvognsmesterskaber. Magnussen kæmpede om tredjepladsen mod rivalerne fra Ford, som med 27 minutter tilbage af løbet måtte se sig slået af danskeren.

I SAMME LØB I OHIO FORSVAREDE Porsche-kørerne Christina Nielsen og Patrick Long deres startposition i weekendens afdeling af WeatherTech SportsCar Championship. Det var en iskold Christina Nielsen, som trods tæt trafik og massivt pres fra konkurrenterne i GTD-klassen formåede at forsvare sin startposition. Porsche-duoen sluttede på en syvendeplads i den rød-hvide 911 GT3 R fra Wright Motorsports.


FORMEL 1 HAR ALDRIG for alvor fået tag i det lukrative amerikanske marked, men det håber ejerne af den prestigefyldte løbsserie at kunne lave om på. Forleden præsenterede Formel 1 planerne for et gadeløb i Miami, og nu skal bystyret i den amerikanske storby tage stilling til, om man vil give tilladelse til at afvikle et årligt grandprix i byen i de næste ti år. Vælger politikerne i Miami at gøre det, vil der fra 2019 blive afholdt to årlige grandprixer i USA. I forvejen køres der i Texas-byen Austin.

DET FØRSTE AF DE klassiske europæiske langdistanceløb køres den kommende weekend. På den 25 km lange Nordschleife kæmper cirka 200 deltagende hold i forskellige klasser i Nürburgring 24 Stunden, og blandt deltagerne er flere af Danmarks bedste GT- og langdistancekørere. På Aston Martins officielle fabriksbil er således Marco Sørensen og Nicki Thiim klar (Nicki har tidligere vundet løbet), og Michael Christensen er klar for Porsche. Blandt de øvrige danskere er også Nicolaj Møller Madsen, der er en af favoritterne i GT4 for Audi. Årets Metal-mekaniker Mads Ingemann Stenbæk er også på plads ved løbet på Nürburgring. Som præmie for at være kåret som Årets Metal-mekaniker ved Dansk Motorsport Award deltager han som aktiv mekaniker hos BMW-teamet Walkenhorst Motorsport.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.158