23948sdkhjf

Digitaliseringen - nu er det virkelighed

LEDER Chefredaktør Flemming Haslund: Hils bare digitaliseringen velkommen - det er den lige vej til nye muligheder.

ALLE TALER OM den. Den der digitalisering. Mange ved måske ikke helt, hvad digitalisering er. Og er der overhovedet nogen, der gør noget ved det? Altså ud over at tale om det.

SVARET ER JA, det er der i den grad. Og det sker ikke nu, men nu. Digitaliseringen er ikke fremtidssnak. Det er her her og nu.

DEN RENT SPROGLIGE betydning af digitalisering er "processen at beskrive fænomener ved hjælp af tal, i sin enkleste form: 0 eller 1. Og det fører jo selvfølgelig over til computere. Det er netop hér digitalisering åbner for en uendelighed af muligheder i vores branche. Digitalisering af autobranchen er de samlede nye muligheder for at forbedre sin forretning via digitale medier; pc’en og smartphonen først og fremmest. Og herfra er det af have fantasi og kreativitet og opfindsomhed til at spille på hele det digitale klaviatur: På hjemmesider og på sociale medier selvfølgelig - men er der jo meget mere.

ET EKSEMPEL ER at være i direkte kontakt med kunden via en app. At lave en lille dokumentar-film, der gør det tydeligt og troværdigt, hvad kundens bil, der er på værkstred, rent faktisk fejler. "Se, kære kunde, her er fejlene på din bil. Er det det, vi skal reparere?" Vi har en komplet artikel om netop denne idé - ja, du har jo allerede set den på forsiden af avisen.

AT EN SÅDAN app kan være med til at øge det gode kundeforhold og dermed indtjeningen er oplagt. Men på den lange bane er der en nok så vigtig pointe: Det kan være med til at øge branchens troværdighed.

OG DER ER mange flere eksempler på digitalisering i dagens avis: Ikke mindst hvordan man kan blive faktisk dobbelt så effektiv med online-booking. Og endnu en glædelig nyhed fra det digitale univers: Svenske myndigheder har slået fast, at alle værksteder kan anvende alle digitale servicebøger - altså ikke udelukkende bilfabrikkernes digitale servicebøger. Hurra for den frie konkurrence her!

Digitalgas geben!

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109