23948sdkhjf

Kia udnævner ny europæisk topchef

Emilio Herrera, tidligere administrerende direktør hos Kia Motors Iberia, er blevet udnævnt til ny COO hos Kia Motors Europe.

DIREKTIONSGANGEN Kia Motors Europe har udnævnt Emilio Herrera til ny Chief Operating Officer. Han erstatter Michael Cole, som påtager sig en ny ledende rolle i den globale Kia organisation. Det skriver Kia i en pressemeddelelse. Herrera vil få base i Kias europæiske hovedkvarter i Frankfurt, Tyskland, hvor han kommer til at arbejde sammen med koncernens øverste chef - Yong Kew Park.

Emilio Herrera bliver ansvarlig for at fastholde mærkets salgsvækst, og Kia har en målsætning om et salg på over 500.000 biler i Europa i 2018. Han vil også stå i spidsen for udrulningen af biler med nye avancerede drivlinjer, hvor der på nuværende tidspunkt er planlagt 16 nye modeller til lancering frem til 2025 - inklusiv en helt ny elbil med brændselscelleteknologi, som lanceres i 2020.

Herrera har over 20 års erfaring fra den europæiske bilindustri. Han har fungeret som administrerende direktør hos Kia Motors Iberia siden december 2012.

Han er født i Lausanne i Schweiz i 1961, og han tog sin afgangseksamen i sprog og kommunikation i 1984 på Katholieke Universiteit Leuven i Belgien. Han taler seks sprog.

Cole har været Chief Operating Officer hos Kia Motors Europe siden november 2012. Han har stået i spidsen for en salgsvækst på 40 procent for det koreanske mærke i Europa i forhold til en vækst på 27 procent, da Europa var ved at komme sig efter finanskrisen.

I 2013, som var Coles første hele år som COO, solgte Kia Motors Europe 337.972 biler og opnåede en rekordhøj markedsandel på 2,7 procent. Med et salg på 472.125 biler i 2017 kom markedsandelen i Europa op på 3,0 procent.

Nye muligheder
Michael Cole udtalte følgende:

- Jeg vil gerne takke teamet her og på alle vores europæiske markeder for deres hjælp og support gennem de sidste seks år - det har været en fornøjelse at arbejde sammen med så dygtige og dedikerede mennesker.

Emilio Herrera udtalte følgende om sin udnævnelse til COO hos Kia Motors Europe:

- Michael efterlader Kias europæiske aktiviteter i en meget stærk position, og jeg glæder mig til arbejdet med at opretholde koncernens imponerende vækst i regionen. En række nye biler og drivlinjer vil give os nye muligheder for at øge salget og vores markedsandel endnu mere i de kommende år. bauer

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093