23948sdkhjf

Leveringsomkostninger lægges oveni prisen

Over halvdelen af forhandlerbilerne på Bilbasen har fået lagt posten til leveringsomkostninger oveni prisen, viser analyse.

PRISSKILT Fra første april skal den annoncerede pris på biler indeholde leveringsomkostninger, og Bilbasen har for Motor-magasinet lavet en analyse af forhandlernes fremgangsmåde i forbindelse med de nye regler.

Konklusionen er, at i uge 14, altså ugen lige efter påske, hvor reglerne trådte i kraft, er 62 procent af forhandlerbilerne rettet op i pris, og samlet har det betydet, at priserne i gennemsnit steg med 1.920 kroner på samtlige forhandlerbiler på Bilbasen.

- De skæve priser er en realitet, og det interessante er, at priserne ikke er rettet ned i uge 15 efter de blev sat op i uge 14, men vi følger markedet i de kommende uger, siger Jan Lang, markedsanalytiker hos Bilbasen.

Bilbasen har analyseret rettelserne i samtlige prisklasser opdelt pr. 100.000 kroner og op til én million kroner. Analysen viser, at prisrettelserne er sket jævnt fordelt i alle prisklasser inklusiv de dyre biler til over 500.000 kroner.

- Hvis man forventede, at det kun ville være de billige biler, der blev rettet i pris, fordi omkostningen til leveringsomkostningerne her ville være forholdsvis højest, så viser det sig, at alle prissegmenter er berørte, konstatere Jan Lang. Generelt har brugtbilmarkedet efter afgiftsomlægningerne i efteråret været præget af prisfald, men det ser ud til, at priserne stoppede med at droppe i uge 14, og det er gode nyheder for forhandlerne.

- Vi har set vedvarende prisfald stort set hver uge siden oktober 2017, og det har været hårdt for forhandlerne, men nu vurderer jeg, at bunden er nået, og markedet har rettet sig i forhold til markedskonsekvenserne af L4, siger Jan Lang, der samtidig påpeger, at påsken ikke har budt på så mange nybilskampagner som i de tidligere år.

- Det ser ud til, at konkurrencen blandt de nye biler er lidt mindre end tidligere, og dermed bliver brugtbilsmarkedet ikke presset yderligere, hvilket igen er med til at stabilisere priserne, slutter Jan Lang.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.178