23948sdkhjf

Ny dom: Brancheforeningerne mener

Læs her om to brancheforeningers kommentarer til en ny afgørelse, hvor en nybilforhandler har fået medhold i, at virksomheden havde ret til at blive genoptaget som autoriseret reparatør, selv om importøren af det pågældende mærke havde opsagt forhandlerkontrakten.

Bilbranchen mener:

Der findes meget få afgørelser på området, som branchen kan støtte sig til og Bilbranchen glæder sig over dommen og supplementet til den sparsomme praksis. Bilbranchen glæder sig også over, at retten slår fast, at man som udgangspunkt har krav på at opnå autorisation som reparatør, hvis man opfylder de kvalitative krav. Der skal således kvalificerede omstændigheder til, hvis en bilimportør afviser en ansøgning om autorisation. Dog bemærker Bilbranchen også, at afgørelsen kunne have fået et andet resultat, hvis bilimportøren i sin begrundelse for ophævelse af forhandlerkontrakten og afvisning af ansøgningen om reparatørstatus, havde angivet en eller flere af de begivenheder, der var nævnt i kontrakten, oplyser chefkonsulent Karoline H. Thomsen, Bilbranchen.

AutoBranchen Danmark mener:

AutoBranchen Danmark er glad for dommen, da der ikke er mange domme på området. Dommen er samtidig udtryk for, at alle som udgangspunkt har krav på at blive autoriserede reparatører eller fortsætte som autoriserede reparatører så længe de kvalitative krav er opfyldt. AutoBranchen Danmark følger dommene på området tæt, da vi ved at forholdet mellem importører og forhandlere/reparatører har stor betydning i branchen, siger advokat Eylem Ünüvar, AutoBranchen Danmark.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094