23948sdkhjf

Pepper overtager bilsælgernes job

Den intelligente robot kan opfatte følelser og svare besøgendes spørgsmål - med et tryk på maven vises information og youtube-film på en skærm.

AUTOMATISERING Hos en bilforhandler i italienske Brescia mødes de besøgende ikke af en levende bilsælger. I stedet er robotten Pepper forberedt ved indgangen på at informere om nye bilmodeller og svare på spørgsmål. Pebber er en meget velfungerende robot fra japanske Softbank Robotics, der er blevet vældig populær i Italien.

Udover at arbejde i bilhuse hjælper Pepper-robotter blandt andet hoteller ved Gardasøen, hvor de servicerer gæsterne.

Rygtet om Pepper har naturligvis spredt sig, og bilhuset i Brescia har aldrig haft så mange besøgende, siden Pepper blev "ansat". Udover at tale forskellige sprog, læse information på forespørgsel og vise bilfilm fra Youtube giver Pepper de besøgende positive svar. Men med hensyn til prøveture og kontraktskrivning overlader Pepper dette til de "rigtige" bilforhandlere.

Pebber er en menneskeligt udformet robot. Han er venlig og overraskende, da han kan opfatte og genkende de vigtigste menneskelige følelser og tilpasse sin adfærd til sin samtalepartners stemning. Han memorerer gradvist personers personlighedstræk og præferencer og tilpasser sig til den enkeltes smag og vaner.

Pebber kan desuden genkende ansigter, tale, høre og bevæge sig autonomt.

I Japan benytter en række butikker Pepper som en ny måde at byde velkommen på, samt til at informere og underholde deres kunder. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11