23948sdkhjf

Digitalt værksted på testcenter

Bridgestone har samlet både testcenter, testbane og udannelsescenter ved Rom.

INNOVATION Udvikling og innovation står i højsædet i Bridgestones store europæiske testcenter, Technical Center Europe (TCE), som ligger lidt syd for Rom.

Centret rummer alt lige fra en række store test-mskiner, som kører 24/7, til kemiske laboratorier. Nyeste skud på stammen er et digitalt værksted - Digital Garage, som blev åbnet for et års tid siden, og som tæller tæt ved 30 ansatte. Målet er at følge mega-trends og understøtte digital udvikling, altså alt hvad der kan måles og testes digitalt, så som dækkenes fodaftryk, slid, støj og opførsel på våd vej og sne. Formålet er at udvikle dæk meget hurtigere, forklarer Paolo Filetti fra afdelingen, da Motor-magasinet den 27. marts blev vist rundt sammen med andre europæiske motor- og dækjournalister.

TCE tæller i dag samlet 580 ansatte, heraf mange ingeniører, fra 16 forskellige nationer.

Blot 30 kilometer syd for TCE ligger den japanske dækproducents testbane, European Proving Ground (EUPG), indviet ved Aprillia i juni 2004.

Banen dækker hele 144 hektarer og domineres af en fire kilometer lang oval højhastighedsbane, en af de mest moderne, helårs baner i Europa.

Her testes både dæk til personbiler, varebiler, lastbiler, busser, landbrugsmaskiner og motorcykler på en række forskellige materialer og overflader, som repræsenterer de flest vej-forhold i Europa.

Oval-banen rummer en nordlig langside, som er 15 meter bred med fire baner, og en 35 meter bred sydlig langside med ni baner samt mulighed for at køre op til 250 km/t. Inde i ovalen er der en ni hektar stor, sort sø til dynamisk testning af acceleration, bremsning og sving.

Også træningscenter

Bridgestone har i øvrigt også indviet sit European Education Center (EUEC) på EUPG i maj 2005. EUEC fungerer både som uddannelsescenter og kommunikationscenter.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094