23948sdkhjf

Rattet Rundt med motorsporten

Læs blandt andet om Lego, der hædrer Christina Nielsen med Ferrari-samlesæt og lyshåret, kvindelig racerfigur.

EL-FORMEL E-BILER I DE københavnske gader er rykket et stort skridt nærmere. Den erhvervsdrivende fond Copenhagen E-Prix har lagt billet ind hos det internationale motorsportsforbund FIA på at afvikle et storstilet løb i juni 2019 og tre år frem, der forventes at trække 30.000 besøgende årligt og give cirka halvanden milliard kroner i indtægt og brandværdi. Til arrangementet forventes opført en ’electric village’, hvor de store bilproducenter og andre virksomheder vil præsentere klimavenlige og bæredygtige produkter. Endvidere vil der blive afholdt internationale konferencer og seminarer som FIA Smart City samt arrangementer med fokus på bæredygtig transport, city logistik, delebilsordninger og klimamål, oplyser arrangørerne. 
 
VOLKSWAGEN ER GÅET i el-mode og lancerer de nærmeste år 25 elbiler frem mod 2025. På motorsportsfronten hedder det nyeste projekt I.D. Pikes Peak, der skal deltage i det ikoniske internationale Hill Climb løb af samme navn 24. juni i Colorado, USA. VW-kører Romain Dumas og hans team under VW Motorsport går efter at sætte ny rekord for eldrevne racerbiler i Pikes Peak. Den nuværende er 8:57.118 min. og blev sat i 2016 af Rhys Millen fra New Zealand. Ruten op ad bjerget er 19,99 kilometer lang. 

ALLE DANSKE LØB I den højeste klasse for gokart, Dansk Super Kart, bliver fremover livestreamet på sitet BMF1.dk som et samarbejde mellem DASU og Bilmagasinet. Bag streamingen står Zibrasport.dk. DASU-sportschef Bo Baltzer Nielsen glæder sig over tiltaget: - Kartingsporten er dér, hvor det hele begynder, og en af grundene til at vi i Danmark har så mange internationale kørere på højeste niveau inden for karting og bilsport er netop, at kartingsporten står stærkt her i landet. Den nye aftale sætter yderligere fokus på den fantastiske karting-sport, siger sportschefen. Første afdeling af DSK køres den 14.-15. april på Vojens Karting Center, og der køres løb i fem klasser. 
 
 
CHRISTIAN BAKKERUD TALENTPRISEN genopstår for kørere i Dansk Super Kart. Prisen, der består af en vandrepokal og 3000 kroner, er opkaldt efter den tidligere GP2- og Le Mans-kører, der omkom i en trafikulykke i 2011. Bag prisen står familien Bakkerud samt DASU. Tidligere vinder er Mads E. Hansen, Noah Watt, Bastian Buus samt Malthe Jakobsen.

DEN KOMMENDE WEEKEND skydes banesæsonen 2018 i Europa for alvor i gang, og sjældent har en sæsonstart været imødeset med så stor spænding, set med danske øjne. Bilsporten i Danmark råder i disse år over et kuld talenter fra 15-16 års alderen, som vi sjældent har set mage til, og har samtidig en håndfuld topkørere, der er indplaceret på Team Danmarks liste over verdensklasseatleter. Men det er gruppen lige under disse, de såkaldte Team Danmark eliteatleter, der for alvor tiltrækker sig opmærksomhed. De fleste af disse skal i aktivitet den kommende weekend. En oversigt ser således ud:

Mikkel Mac er til start i løbsserien GT Open, hvor han danner hold med den italienske GT-verdensmester Alessandro Pier Guidi i en Luzich Racing Ferrari 488 GT3. Det sker i Estoril, Portugal. Se www.gtopen.net

Nicolai Sylvest og Mikkel Jensen sæsondebuterer i ADAC GT Open på banen i Oschersleben. Nicolai Sylvest fortsætter i Mercedes-teamet Zakspeed (medkører Kim-Luiz Schramm), mens Mikkel Jensen, der er indplaceret som BMW Junior, deler en Schnitzer BMW med den dobbelte DTM-mester Timo Scheider. Følg med på www.adac-gt-masters.de

Ligeledes i Oschersleben er Frederik Vesti blandt favoritterne i ADAC Formel 4 Meisterschaft. I testkørsler forud for sæsonstarten har Frederik Vesti, der bl.a. Støttes af Racing for Denmark, DASU og Team Danmark, været blandt de hurtigste for sit team, Van Amersfoort Racing. Læs mere på www.adac-motorsport.de/adac-formel-4

På Paul Ricard-banen i Sydfrankrig debuterer Christian Lundgaard i den prestigefyldte Formel Renault 2.0, der har ”udruget” mange Formel 1-stjerner. Den 16-årige østjyde er medlem af Renault Sport Academy, der har direkte link til Renaults Formel 1 team. Christian er ligeledes medlem af Racing for Denmark og støttet af DASU, Team Danmark m.fl. For mere info læs her.

Ligeledes på Paul Ricard er der sæsonstart i European Le Mans Series (ELMS). Det danske LMP2-team High Class Racing er klar med kørerne Anders Fjordbach og Dennis Andersen. I LMP3 er der debut til Christian Stubbe Olsen (Ecurie Ecosse). Se europeanlemansseries.com

Endelig er Dennis Lind klar til sæsonstart i Blancpain Asia GT Championship i Lamborghini Huracan GT3 for det kinesiske team FFF Racing Team. Første afdeling køres på Sepang-banen i Malaysia, hvor Dennis deler bil med Martin Kodric. Mere info på blancpain-gt-series-asia.com  

 

Jan Magnussen er til start i tredje afdeling af Weather Tech Sportscar Championhip, der køres i Californiske Long Beach. I GT LM deler Jan som sædvanlig bil med Antonio Garcia for Corvette Racing. Løbet køres lørdag d. 14. april. Følg med på imsa.com

Ligeledes i Long Beach er Michael Christensen klar til tredje runde af Pirelli World Challenge for Alegra Motorsports.  

 

Danmarks bedste rallycrosskører Ulrik Linnemann får debut i offroadsportens kongeklasse Supercars, når den firedobbelte medaljevinder i EM Super 1600 den kommende weekend er til start på banen i Barcelona. Løbet tæller både til EM og VM. Læs mere på facebook.com/events/1568756266550082/ og facebook.com/LinnemannRx/  

 

Den danske kartingsæson starter for alvor den kommende weekend, når første afdeling af Dansk Super Kart (DSK) afvikles på Vojens Karting Center. DSK består af fem runder hen over året, og indeholder klasserne Cadett Mini, Cadett Junior, OK Junior, OK og KZ2. Lørdag køres træning og indledende heats, mens der søndag er prefinaler og finaler. Se mere på dansksuperkart.dk  

 

Mens den hjemlige elite mødes i Vojens, drager mange af de internationale kørere til første afdeling af Deutsche Kart Meisterschaft, der er flyttet til South Garda-banen i Italien. En halv snes danske kørere ventes til start. Følg med på kart-dm.de

Hold dig opdateret med Motor-magasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu
Plus

Koed varsler internationalisering

Plus

Styrelse giver bilimportør rap over fingrene

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen indskærper, at frie værksteders adgang til markedet må ikke hindres.

Luft-specialist godkendt

Manden bag thansen fylder 50 år

Bent Jensen, som også står bag autogrossisten AD Danmark, rundede et halv århundrede mandag 14. januar.

Monroe overtager Öhlins Racing

Opkøbet giver Monroe hurtigere adgang til udvikling af avancerede støddæmper-systemer til fremtidens el- og selvkørende biler.

Nyhedsbrev

8.236 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Online Avis Arkiv
Plus

Når bilen lyder forkert

Hvornår er en lyd så anderledes, at man som sælger er nødt til at tage den alvorligt? Sag om spritny Peugeot 208 illustrerer problemet, som viste sig at blive dyr for bilforhandleren.

Plus

Fremtidens Autobranche 2018
Unge skal tunes ind på autobranchen

Ny forening på tværs af frie værksteder, mærkeværksteder, bilimportører og leverandører går i luften med kampagne og sekretariat.

Hæder til ung Mercedes-mekaniker

Jabbar Hassan fra Mercedes Benz CPH på Amager er netop valgt til Årets Mekanikerlærling.

Problemløser-værktøj får mekanikere til at fløjte

Plus

Dieselgate
300.000 tyskere sagsøger VW

Ingen erstatningssag i Danmark. FDM er tilfreds med aftalen om opdatering af software og udskiftning

3

Gratis vejhjælp som lokkemad

Danske værksteder tyr til ekstraordinære servicetiltag i jagten på kunderne.

Plus

Ny chef for AD Danmark

Michael Ullerup er ansat som chef for AD Danmark A/S. Han skifter fra CAC.

Stifter forlader Euro Car Parts

Plus

Larmende gearkasse gav 25.000 i afslag

Bilejer fik 25.000 kroner i afslag på en spritny Peugeot 208, fordi gearkassen larmede. Sagen vil ikke danne præcedens, mener Peugeots danske importør.

Boys will be boys - nu 75 år

Manden bag den fynske dækvirksomhed Ovethi, Preben Thinggaard, fylder rundt.

Plus

Uvildig test af elbilers batterier på vej

En ny metode fra en dansk arbejdsgruppe kan diagnosticere batteriet uden direkte adgang til batteripakken - yderst vigtigt for brugtmarkedet.

Plus

NYTÅRSUDTALELSER
Optimisme med omtanke

Force-rapporten om skadesdeles kvalitet underbyggede yderligere SKADs målsætning om at reparere korrekt i en tid, hvor der sker meget på teknologifronten, også i det nye år.

Plus

NYTÅRSUDTALELSER
En branche under stadig forandring

Plus

CarPeople Frederikssund "Bedst til kunder"

Plus

Se listen: Her er autobranchens største skatteydere

Autobranchens ni største virksomheder betaler næsten en halv milliard kroner i selskabsskat. Det viser Motor-magasinets udtræk fra de skattelister, som Skattestyrelsen offentliggjorde mandag aften. Se hvem, der betaler mest.

Bilister har haft frit spil til at ignorere afgifter

Plus

Når troldmanden fejler

Plus

Mekonomen-direktør: - Vi var chanceløse mod FTZ

Købet af FTZ i Danmark løftede Mekonomen-gruppens tredje kvartal. Vi spørger topchef Pehr Oscarson, hvad planen er fremover med FTZ.

Plus

Bent Jørgensen gør comeback på Fyn

Veteran gik på pension hos FTZ. Nu er han begyndt hos au2parts i Odense.

Det var i marts, at...

Det var i januar, at ...

Det var i februar, at...

Ny single fra Sørensen

Kæde vokser på hjemmebane

Konsolidering er nået cylinder-verdenen

Skills-deltagere klar til april

Lavere benzinpriser trækker den danske inflation ned

Stifinder på sporet af nye lærlinge-steder

På Gule Plader
Helårsdækkene vinder frem

Mirakelmiddel klarer træge gearskifter

Rekord for tysk olieproducent

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Originale Mercedes, reservedele, direkte fra Tyskland

Når IT giver værdi:

Forhandlere solgte for 680 mio. kr. i årets nytårskur

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsugeranlæg til produktionshal til frøproduktion

Nu også originale Volvo reservedele, direkte fra Tyskland

Hver sjette henvendelse giver et salg – her er hemmeligheden

Er du træt af plukfejl og spildtid?

Torsdag den 31. januar: Kom til Festival for selvstændige helt gratis

Digitalisering: Video er fremtiden

Ny funktion fordobler trafik fra biltorvet.dk

Fælge til ny Mercedes A-klasse

Dansk Procesventilation har færdiggjort svejserøgsudsugning til mekanisk serviceværksted

Så du kampen?

Vejen til det mest omfattende sensor program til eftermarkedet

Fælge til ny Audi A6

Nyhed: Få de basale bogføringsværktøjer helt gratis med Billy Basic

Behov for plads?

Årets vigtigste weekend slog sidste år

Bilsalg.dk er blevet forstærket med ny Head of Fleet Service

Skal du med helt gratis til Festival for selvstændige i Januar?

Genial løsning midt i WLTP-kaos

Ergonomiske pluk

Kom til BGs Inspirations- & netværksdag

Ingen nedgang i salg trods skift af bilportal

Velkommen til 2019

Send til en kollega

0.214