23948sdkhjf

Biløkonomer spiller for millioner i Aarhus

66 bilstuderende fra bl.a. USA, Kina, Frankrig,Tyskland og Danmark skal spille om kunderne i den jyske hovedstad.

SIMULATION Millionerne kommer til at rulle i den jyske hovedstad Aarhus, når 66 biløkonomer fra hele verden skyder simulations-konkurrencen NUCARS 2018 i gang. Det bliver med modtagelse af borgmester Jacob Bundsgaard (S) på rådhuset i Aarhus, og Danmark stiller med 12 biløkonomer Erhvervsakademi Aarhus og Cphbusiness.

NUCARS går ud på, at deltagerne udvikler og driver en virtuel bilvirksomhed på tværs af nationaliteter. Over 10 regnskabsperioder træffer deltagerne beslutninger inden for markedsføring, distribution, produktion, produktudvikling og finansiering. NUCARS-turneringen er derfor en rigtig god måde at klæde de unge på, fortæller Finn Rolighed Andersen, koordinator på Biløkonomuddannelsen.

- Hvordan bliver man branchens bedste? Skal man fyre, ansætte, annoncere eller prisregulere? Det handler om at vurdere virksomhedens situation og sætte ind, hvor det er nødvendigt Finn Rolighed Andersen.

Simuleringen kommer til at foregå i grupper. De 12 biløkonomer fra Danmark skal derfor kæmpe om kunderne og spille for millioner af dollars i samarbejde med så forskellige kulturer som den amerikanske, kinesiske og de europæiske, her repræsenteret ved deltagere fra Tyskland, Belgien, Holland og Frankrig. Uddannelseskoordinatoren følger op.

- Deltagerne kommer fx ud for at diskutere, om man skal udvikle nye modeller, satse på høje eller lave priser, øge produktions- eller lagerkapaciteten. Spillet lærer de studerende at se konsekvenserne af deres handlinger og om at træffe vigtige beslutninger i fællesskab, siger Finn Rolighed Andersen.

Godt for netværket

Afgørende for biløkonomuddannelsen er i sammenhold ned NUCARS at skabe netværk. Udover at lære en masse fagligt til konkurrencen vil der være rig mulighed for at skabe sig et godt internationalt netværk, hvilket er en vigtig faktor i en global branche. Det mener biløkonomstuderende Karoline Althaus Lagerberg, som arbejder hos Aunsbjerg i Aarhus:

- Vi får et unikt indblik i, hvordan udenlandske virksomheder agerer på markedet. Det bliver enormt spændende at møde de andre deltagere, siger Karoline Althaus Lagerberg.

I NUCARS-ugen vil der være besøg hos danske bilvirksomheder, som blandt andre Bilinfo i Højbjerg, Ejner Hessel og Bayern AutoGroup, foredrag og kulturelle aktiviteter. Ved afslutningen er der præmieoverrækkelse. Det er noget af det, Caroline Laisbo, biløkonomstuderende hos Era Biler i Hillerød ser frem til.

- Jeg glæder mig til at høre, hvordan de gør tingene i andre dele af verden. Det er fantastisk sparring og en lærerig oplevelse for livet, siger Caroline Laisbo, biløkonomstuderende hos ERA BILER i Hillerød.

Du kan læse mere om arrangementet her.

De er med fra Danmark:

Mads Sjørslev Christensen EAAA Kia
Kenneth Tinning EAAA Sælgminbil.nu
Karoline Altlager EAAA Aunsbjerg
Christian Vestergaard EAAA Viborg Bilcenter
Jakob Aaløse EAAA RAF Motors
Caroline Laisbo CPH Era Biler
Christian Skiern CPH Harris Hansen Helsingør
Frederik Henckell CPH Semler Retail
Jacob Kirstein CPH Scania
Anders Weuge CPH Bilhuset Laursen
Simon Madsen CPH Due Andersen Biler
Peter Ellefsen CPH Autoskadestuen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156