23948sdkhjf

Påsken påvirkede salget i marts

Bilsalget i marts bar præg af tidlig påske og placerer sig under sidste års rekordsalg. Salg et af SUV’er fordoblet på to år.

TAL 19.757. Så mange personbiler er kørt ud på vejene i marts og i første kvartal blev det til 56.952. Det er 3.002 færre biler og ca. 13 procent under de 22.759 biler, der blev solgt i marts sidste år - altså et betydeligt fald, og ser man samlet på første kvartal, drejer dig sig ligeledes om ca. 3000 biler, men for kvartalet blot 5 procent mindre end året før.

Et kig tilbage i tiden viser, at marts sidste år faktisk var den næstbedste måned for salget af personbiler - nogensinde. For et år siden blev der således solgt 19 procent flere end året før (marts 2016). Den nærmeste forklaring på de store udsving, er derfor sæsonudsving og primært den tidlige påske - sidste år var der 23 arbejdsdage i marts og i år blot 20 og fratrukket de tre dage før påske, er vi nede på blot 17 dage.Holder man marts måneds salg af personbiler op mod februar, ses en stigning på lidt under 13 procent og 2479 flere biler kom altså ud at køre i marts.

De Danske Bilimportører ser derfor ikke noget alarmerende ved tallene, og salget har da også været ganske pænt stigende siden efterårets reduktion af bilafgifterne. Her blev der konstateret en stor interesse for at anskaffe biler, og samtidig en øget efterspørgsel på de lidt større biler.

Direktør i De Danske Bilimportører Gunni Mikkelsen udtaler:

- Marts blev betydeligt lavere end sidste års salg, som dog også var rekordhøjt. Vi anser udsvinget for primært at skyldes sæsonudsving - altså påsken i år - og oplever generelt en rigtig stor interesse for at anskaffe ny bil og endda større biler end tidligere. Selvfølgelig ville det være dejligt hele tiden at sætte rekorder, men der er nogle naturlige udsving og så længe bilsalget ligger på et højt niveau, er vi ganske tilfredse hos De Danske Bilimportører.

Læs også: Ekstra skrotpræmie klar 1. februar

Salg af SUV’er fordoblet
Hvad angår segmentfordelingen, altså hvilke typer og størrelser af biler, danskerne køber, ses der: Færre af de mindste biler, et stabilt mellemsegment og en stor stigning blandt SUV’er - primært blandt de såkaldte crossovers.

Det er dermed et billede på den generelle tendens: nemlig at danskerne har anskaffet sig lidt større biler. J-segmentet med de populære SUV’er og crossovers hitter stadig hos danskerne - salget af SUV’erne er steget med ca. 45 procent fra marts 2017 til nu.

Mikrobilernes andel er faldet fra ca. 19 procent for to år siden, til nu kun at udgøre 9 procent i marts 2018. De mindre biler i B-segmentet udgør fortsat den absolut største klasse og ligger altså stabilt på ca. 26 procent af markedet. Der er et mindre fald i den lille mellemklasse (C-segmentet) fra 18-20 procent de seneste år til nu at være 16 procent.

Den store mellemklasse (D-segmentet) udgør stabilt ca. 10 procent af kundernes efterspørgsel. Højdespringeren er crossovers i SUV’ernes J-segment. Fra at udgøre ca. 15 procent af markedet for to år siden, er andelen steget til 21 procent i de seneste 12 måneder - og i marts blev det til hele 28 procent. Altså næsten en fordobling fra for to år siden.

Læs også: Sverige støtter udvikling af vinddrevet bilskib

Der er rigtig mange forskellige biler i J-segmentet, men fælles for dem, er en høj bil sammenlignet med de traditionelle sedan’er, stationcars og hatchbacks: den er lettere at komme ind og ud af, har en høj siddeposition, der er god plads generelt og som fører har man et godt overblik - noget mange værdsætter.

- Danskerne anskaffer sig generelt lidt større biler. Vi er overbeviste om, at de gode økonomiske forhold i Danmark og de seneste lettelser i bilafgifterne, har givet mange flere mulighed for at anskaffe sig den bil, de enten reelt har behov for eller lyst til, hvilket ikke tidligere var muligt på samme måde - en udvikling, vi naturligvis glæder os over hos De Danske Bilimportører, siger Gunni Mikkelsen.

Generelle Top 10 lister
I marts måned slog Nissans Qashqai den populære Peugot 208 af pinden, som ellers har været danskernes mest foretrukne bil de seneste mange måneder. Med et salg på 1.057 styks Qashqai, illustrerer det tendensen med, at danskerne for alvor har taget SUV’erne til sig. Peugot 208 kom altså ind på en 2. plads med 809 solgte og Volkswagens Golf kom ind på en 3. plads med 626 solgte.

Volkswagen blev igen det mest solgte mærke efterfulgt af Peugeot og Toyota.

Læs også: Motorstyrelsen godt fra start

Lidt mere el
Det blev solgt 93 elbiler i marts. Dermed er salget i første kvartal oppe på samlet 168, hvilket må siges at være betydeligt mere end de 46, der kom på vejen i den samme periode sidste år.

252 nye plug-in hybridbiler kom på vejene - det samme niveau som februars 244. I første kvartal er vi nu allerede oppe på 850 biler, som til sammenligning er et stykke over hele sidste års salg på 651 plug-in hybrider.

- Det er bestemt en positiv udvikling, men ikke desto mindre er det jo fortsat meget få biler sammenlignet med de konventionelle af slagsen. For at sikre en fortsat udbredelse af de mere miljøvenlige biler, er det vigtigt, at markedsvilkårene forbliver stabile, for der kommer hele tiden nye modeller på markedet, lyder det fra Gunni Mikkelsen

Også gang i salg af varebiler
Der kom 2779 nye varebiler ud at køre i marts - det er knap 14 procent flere end i februar. I forhold til marts sidste år, er det dog et fald på 889 varebiler, men igen er vi som med personbilerne ude i sæsonudsving - altså påskens placering i marts med kun 17-20 arbejdsdage mod 23 sidste år. Det udsving koblet med, at salget i marts sidste år var meget højt.

Læs også: Rekordmange penge brugt på bilkøb i 2018

Samlet for første kvartal er der i år kommet 7797 varebiler på vejene mod 8854 sidste år - altså et fald på 12 procent, men faldet for januar-februar var alene blot på knap 3 procent mod året før, så igen er sæsonudsvinget den umiddelbare forklaring.

- Vi er fint tilfredse med salget af varebiler: vi ligger generelt på et meget højt niveau, og nogle udsving mellem de forskellige måneder, får os ikke til at ændre på den opfattelse. Det helt generelle aktivitetsniveau i erhvervslivet, som er den primære aftager af varebiler, er fortsat højt. Derfor forventer vi også stadig et stort behov for varebiler," udtaler Gunni Mikkelsen, direktør for De Danske Bilimportører.

Der er nogle mindre udsving mellem de forskellige varebilssegmenter (vægtklasser). For varebilsklassen op til og med 2500 kg totalvægt, blev salget i første kvartal 2.591. Det er ca. 33 procent af varebilsmarkedet og et lille fald fra sidste års andel på 35 procent. For vægtklassen 2501 - 3490 kg i totalvægt, blev salget på 3657 varebiler for første kvartal og med ca. 47 procent af varebilerne, er det den største andel og stort set samme andel for samme periode året før.

Der blev solgt 1549 varebiler i årets tre første måneder i vægtklassen på 3.500kg, hvilket er en stigning på 7 procent i forhold til året før og vægtklassen udgjorde ca. 20 procent af varebilerne: en ganske pæn stigning fra sidste års 16 procent.

Hold dig opdateret med Motor-magasinet
Er du abonnent? Bliv abonnent

Med et abonnement får du ubegrænset adgang til online avisen. Læs avisen online

Kommentarer (0)
Forsiden lige nu
Plus

Fremtidens Autobranche 2018
Tyskerne kommer

… men det gør koreanerne også. Ingen betvivler, at Elon Musk satte brand i udviklingen og salget af elbiler med sine Teslaer. Men nu er først og fremmest den tyske bilindustri vågnet op – se den hele flåde af tyske elbiler (plus nogle koreanere), der er på vej allerede i 2019.

Tesla vil massefyre efter sværeste år nogensinde

Elbilproducenten Tesla vil afskedige syv procent af sin arbejdsstyrke efter et hårdt fjerde kvartal.

Plus

NYTÅRSUDTALELSER
Kultur og hobby på fire hjul

Veteranbilelskerne i Motorhistorisk Samråd ser frem til at kunne generhverve historiske nummerplader og glæder sig over sammenhold med også autobranchen i forhold til lovgivning op til et valgår.

Plus

Fremtidens Autobranche 2018
Volkswagen:Kunderne er klar til elbiler

Den måske største satsning inden for lige nu står Volkswagen-familien for. Der er en lille elbil på størrelse med en Up på vej, der er en Passat-stor elbil på vej og en elektrisk Porsche, der skal kunne hamle op med Tesla.

Plus

Konkurser i december

Plus

Svensk advarsel mod snyd med kilometertæller

Der manipuleres med kilometertællere på biler for næsten ni milliarder euro årligt i EU, mener svensk brancheforening.

Nyhedsbrev

8.229 modtager dagligt nyhedsbrevet.

Se det seneste nyhedsbrev. Annoncér i nyhedsbrevet

Online Avis Arkiv
Plus

NYTÅRSUDTALELSER
Der har aldrig været flere mc’er i Danmark

Motorcykelforhandlerne skal digitaliseres, og hengemte euro4-mc’er giver problemer. Flere kampagner for trafiksikkerhed og tyveri-indsats i det nye år, skriver Motorcykel Forhandler Foreningen.

Volvo XC40 SUV med intelligent affjedring

LEDER Moralens år

Plus

Fremtidens Autobranche 2018
Hvem er strømførende?

Motor-magasinet tester tre af de mest spændende elbiler netop nu: Hyundai Kona Electric, Jaguar I-Pace og Nissan Leaf.

Plus

DBR afviser problemer i Danmark

Gamle mænd i dyre biler

Jo højere alder, desto dyrere biler. Voxmeter kigger på, fra hvilke prislejer de forskellige aldersgrupper regner med at købe deres næste bil.

Ford og Volkswagen i nyt makkerskab

Amerikanske Ford og tyske VW har netop annonceret en såkaldt "bred alliance."

Plus

Jan Lang i Hall of Fame

PR-konsulenten fra Bilinfo/Bilbasen hædret med Biløkonomprisen 2019.

Plus

Fremtidens Autobranche 2018
Nu kommer solcelle-bilerne rullende

Hyundai og Kia vil om kort tid sende elbiler på markedet, der kan lade op til 60 procent af batteriets kapacitet på en dag. Også andre bilmærker er på vej.

Plus

Biløkonom hos fri brugtbilforretning

Jacon Biler har haft stor nytte af sin første biløkonom.

Plus

Sultne unge løver på spring ind i branchen

11 nye biløkonomer fik tankevækkende ord med på vejen under dimissionen i Nyborg.

Tidligere Nissan-chef skal forblive bag tremmer

Plus

Skat smøler med nye afgifter på hjemmeside

Plus

Massefyringer hos Jaguar Land Rover

Millionunderunderskud og frygt for Brexit betyder, at koncernen skærer 4500 job. Den danske organisation bliver ikke berørt.

Plus

Toyota uenig i Højesteretsdom

Højesteret idømte rekordstore bøder til Toyota og Citroën. Mens Toyota går i rette med dommen, nøjes Citroën med at beklage.

Plus

Dieselgate
300.000 tyskere sagsøger VW

Ingen erstatningssag i Danmark. FDM er tilfreds med aftalen om opdatering af software og udskiftning

Ajour med den danske autobranche

Nytårskur sætter skub i bilsalg

Nytter det noget? Trods bøvl med WLTP viser tal fra bilsalgsprogrammet AutoDesktop større salg i årets første nytårskur - det gælder både nye og brugte biler.

Plus

De seneste fyringer og ansættelser

Plus

NYTÅRSUDTALELSER
2018 - et år i klimaets tegn

Plus

NYTÅRSUDTALELSER
En branche under stadig forandring

1

Domstol forlænger fængsling af Nissan-boss endnu en gang

Sander åbner ny dør på klem for Formel 1 i Danmark

Den ukendte timing

Plus

Solgt til anden side

Plus

Det kører for Crashpoint

Plus

Så er der gokart på skoleskemaet

Det var i oktober, at ...

Pickup med indbygget forsikring

Plus

Hastelov giver mersalg på 300 elbiler

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Audi blåstempler dansk ventilationsløsning til autobranchen

Dansk Procesventilation har færdiggjort svejserøgsudsugning til mekanisk serviceværksted

Ny distriktschef i WashTec A/S

Originale Mercedes, reservedele, direkte fra Tyskland

Når IT giver værdi:

Forhandlere solgte for 680 mio. kr. i årets nytårskur

Dansk Procesventilation har færdiggjort centralstøvsugeranlæg til produktionshal til frøproduktion

Nu også originale Volvo reservedele, direkte fra Tyskland

Hver sjette henvendelse giver et salg – her er hemmeligheden

Er du træt af plukfejl og spildtid?

Torsdag den 31. januar: Kom til Festival for selvstændige helt gratis

Digitalisering: Video er fremtiden

Ny funktion fordobler trafik fra biltorvet.dk

Fælge til ny Mercedes A-klasse

Så du kampen?

Vejen til det mest omfattende sensor program til eftermarkedet

Fælge til ny Audi A6

Nyhed: Få de basale bogføringsværktøjer helt gratis med Billy Basic

Behov for plads?

Årets vigtigste weekend slog sidste år

Bilsalg.dk er blevet forstærket med ny Head of Fleet Service

Skal du med helt gratis til Festival for selvstændige i Januar?

Genial løsning midt i WLTP-kaos

Ergonomiske pluk

Kom til BGs Inspirations- & netværksdag

Send til en kollega

0.139