23948sdkhjf

Sikkerhed var koblet fra på Uber-Volvo

Standardudstyr havde intet med tragisk Uber-ulykke at gøre, udtaler leverandør.

SELVKØRT Hvorfor bremsede en af verdens mest sikre biler, en Volvo XC90 ikke af sig selv, da en kvinde på tragisk vis mistede livet ved den stærkt omtalte Uber-ulykke i den amerikanske delstat Arizona forleden? Fordi bilens standardudstyr til blandt andet fodgængerbrems var frakoblet, forklarer en talsmand for Aptiv, der har leverer radar og kamera til Volvos system. Det skriver flere amerikanske medier, herunder Los Angeles Times og Automative News.

Zach Peterson, der er talsmand for Aptiv, siger:

- Vi vil ikke have, at folk bliver forvirret eller tænker, at det var sikkerhedssystemet til Volvo, der var skyld i, at der ikke blev bremset (for 49-årige Elaine Herzberg, red.). For det er ikke tilfældet, fortæller Zach Peterson.

Hverken Uber eller Volvo vil kommentere sagen. Dog har en talsmand fra Volvo udtalt: ”Volvo vil ikke spekulere i årsagen til ulykken, men vi afventer den fulde efterforskningen af hændelsen."

Aptiv er ikke det første firma, som indirekte er involveret i ulykken, der tager afstand for Uber-bilen. Også Intel og dets datterselskab Mobileeye, som er med til at understøtte teknologien fra Aptiv har meddelt, at firmaet på ingen måde vil kendes ved ulykken, og at alt tyder på, at Uber i sin bestræbelse på at bygge sit eget selvkørende system har frakoblet det eksisterende.

Og koret blev dertil udvidet af Waymo, som udspringer af Googles bilprojekt, og dets direktør John Krafcik, der mener, at virksomhedens system ville have forhindret ulykken, hvor Elaine Herzberg krydsede vejen i mørke, hvilket Uber-bilen og dens chauffør overså, og hvilket der altså kostede kvinden livet. Uber har endnu ikke ønsket at gå ud med detaljerede oplysninger om dødsulykken, der fortsat efterforskes af politiet.

Staten Arizona har i forlængelse af ulykken afskåret Uber fra at foretage yderligere test i staten.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125