23948sdkhjf

Rutineret frontfigur for Semler takker af

Efter 37 år i bilbranchen forlader vicekoncerndirektør Kim Skovgaard Rasmussen sin stilling i toppen af Semler Gruppen. Den rutinerede bilmand vil nu bruge mere tid på sig selv og sin familie, mens han stadig også holder sig knyttet til branchen.

IMPORTØR Siden 1999 har Kim Skovgaard Rasmussen været en fremtræden figur i Semler Gruppen, hvor han først som eftersalgsdirektør og sidenhen adm. direktør i Skandinavisk Motor Co. A/S har haft stor indflydelse på bilimporten i Danmark. Siden 2015 har han i stillingen som vicekoncerndirektør for hele Semler Gruppen udgjort ledelsen hos Danmarks største bilimportør sammen med koncerndirektør Jens Bjerrisgaard.

- Dengang jeg startede i Semler Gruppen diskuterede vi, hvordan vi skulle skaffe kapacitet, hvis vi nåede 25.000 biler om året. Sidste år importerede vi 67.000 biler, så det er en imponerede og spændende rejse, jeg har været en del af de sidste 19 år, siger Kim Skovgaard Rasmussen.

Han fremhæver flere højdepunkter undervejs i sin knap tyveårige periode på hovedkontoret på Park Allé i Brøndby, hvor han blandt andet har været med til at forme Audi-strategien, da Semler fik lov til både at importere og forhandle Audi eksklusivt, ligesom diskussionerne og implementeringen af turn around-strategien for Volkswagen har været en milepæl.

I front for innovation

Semler Gruppen udfordrer hele tiden status quo, og derfor har Kim Skovgaard Rasmussen og resten af ledelsen de senere år været tæt på udviklingen af forretningen. Han har derfor også været involveret i Semlers indtog i landbruget med Semler Agro, ligesom motorcyklerne fra Ducati også er kommet ind i porteføljen.

Udvidelsen af Semlers forretning i Baltikum samt overtagelsen af en del af forretningen på Island har ligeledes været spændende opgaver.

- Det har været rigtig interessant at være med til at udvide Semler-tankegangen fra biler til traktorer og luksus motorcykler. Begge dele er nu fuldt integreret i Semler Gruppen, og jeg glæder mig meget til at følge udviklingen fra sidelinjen. Der er sket meget på mine 19 år i virksomheden, men jeg tror, at der kommer til at ske meget mere de kommende år, hvor Semler-innovationen bliver sat i 6. gear, siger han.

Godt kollegaskab fylder

Mange år i autobranchen har også betydet samarbejde med mange tusind mennesker. Alene i Semler Gruppen er der i dag 2200 ansatte, og Kim S. Rasmussen har nydt at samarbejde med, diskutere og udfordre de mange kolleger, ligesom samarbejdet med forhandlerne har været en fornøjelse.

- Vi rummer så mange dygtige mennesker, der brænder for deres fag - både centralt, men især også helt derude, hvor kunderne møder virksomheden. Der er sket en kæmpe udvikling i forhandlernettet, og det har været en fornøjelse at se de danske forhandlere tage ny teknologi, nye produkter og nye forretningsmetoder til sig, siger Kim Skovgaard Rasmussen og fortsætter:

- Jeg har måske mest af alt, nydt at arbejde sammen med de mange forskellige mennesker i organisationen både i Semler Gruppen, men også i forhandlernettet, og jeg har stor respekt for det arbejde, de alle yder hver dag.

Kim Skovgaard Rasmussen, der til april fylder 62 år, giver ikke helt slip på bilbranchen. Han fortsætter nemlig som bestyrelsesformand for Hekla HF, der er Semler Gruppens selskab på Island. Han har sidste dag på Semler-hovedkontoret på Park Allé ved udgangen af marts 2018.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14