23948sdkhjf

Lærlinge-fremtiden er lige her og nu

Motor-magasinets chefredaktør Flemming Haslund gør status over lærlinge-situationen - og opfordrer branchen til selv at tage action.

LEDER NÆSTE SKRIDT AF vores branches fremtid afgøres lige nu. Den 1. marts var deadline for, hvornår eleverne i 9.- og 10-klasserne skulle indsende ansøgning om at fortsætte uddannelsen på en af erhvervsskolerne. Så lige nu er der grund til at bide negle rundt omkring på værkstederne; har indsatsen for at få flere unge til at søge håndværksfagene båret tilstrækkelig frugt, eller i det mindste skubbet udviklingen i den rigtige retning?

FOR EMNET HAR jo været øverst på den politiske dagsorden mange gange. Vi har ikke alene hørt undervisningsminister Merete Riis­ager (LA) tale om flere unge i håndværksfagene; også statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har profileret sig på netop dette budskab. Ikke mindst da han besøgte DM i Skills i Herning i januar.

JAGTEN PÅ AT FÅ UNGE over i håndværksfagene foregår også på det helt konkrete plan. Det har vi uge efter uge vist i artikelserien under overskriften Fremtidens Mekaniker - ikke mindst med motorsports-organisationen DASU’s initiativ med at sætte motorsporten på skoleskemaet i forsøget på at gøre faget mere "sexet," som mange i branchen er begyndt at sige.

MEN ER DET NOK? Undervisningsministeriet har først til påske overblik over hvor mange, der søger fra folkeskolen over i vores fag. Men jeg tør godt vædde; det er slet ikke nok endnu. Derfor er det på tide, at den samlede autobranche tager yderligere ansvar her. Det er ikke nok at vente på velmente ord fra landets stats­minister­­­ i en nytårstale og overraskende initiationer fra organisationer - autobranchen må selv sætte jagten på kommende lærlinge i system; både organisere sig i en samlet indsats, men også hos hver enkelt firma rundt om i hele bildanmark - og ja, også DIT firma må frem på banen her.

DET ER ALLES ansvar at sikre, at tilstrækkeligt mange, og ikke mindst de helt rigtige, unge finder ud af, hvor fedt det er at være mekaniker, bilsælger, karrosseritekniker og autolakerer - det hele.


Gas geben!

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125