23948sdkhjf

DM i klimateknik vækker begejstring i branchen

Den kommende kåring af Danmarks bedste klimatekniker er en fin hyldest til håndværket forbundet med service af klimaanlæg, mener Dometic Waeco.

AIRCON Det blev slået stort op, da det i slutningen af januar kom frem, at Nissens har taget initiativ til at afholde et dansk mesterskab i klimateknik med afvikling af finalen den 14. april. Og det med god grund, mener Per Flensted, adm. direktør hos Dometic Waeco, der er importør af Danmarks mest solgte fyldestationer til autobranchen.

Per Flensted er glad for initiativet på klima-fagets vegne:

- Arbejdet med klimaanlæg er et af de få områder af værkstedsarbejdet, som kræver autorisation, hvilket i sig selv understreger alvoren af klimateknikerens arbejde. Man må eksempelvis ikke røre et klimaanlæg, hvis ikke man har et F-gasbevis. Det er godt, at det håndværk, der er forbundet med service af klimaanlæg, nu bliver hyldet siger Per Flensted, der ikke lægger skjul på, at han ville ønske, han selv havde fået idéen til et DM for klimamekanikere.

- Det er en fin måde at bringe fagligheden i spil på, og så giver det jo altid lidt ekstra, at der også indgår et konkurrenceelement, siger han.

Området ændrer sig konstant

Hos Dometic Waeco har man i flere år udbudt særdeles populære airconkurser på den såkaldte Waeco AirCon School i Fredericia, og her strømmer kursister til fra hele landet for at få kompetencegivende kurser inden for servicering og reparation af klimaanlæg. Interessen for disse kurser er fortsat stigende, oplyser Per Flensted.

- I takt med at langt de fleste biler i dag bliver produceret med indbyggede klimaanlæg, så fylder servicering og reparation mere og mere som arbejdsområde ude på værkstederne. Der er behov for konstant opkvalificering af mekanikerne, fordi fyldestationer, gasser, olier, kølemiddel og så videre hele tiden ændrer sig, siger direktøren.

Tiltrængt klima-fejring

Per Flensted ser her det kommende mesterskab som en oplagt fejring af selve arbejdet med hele det klimatekniske felt.

- Hvor vores kurser kører benhårdt på det rent faglige, så kan jeg godt lide, at man med det kommende mesterskab hylder mekanikeren bag. Det kan vi som branche kun bakke op om, siger Per Flensted og tilføjer:

- Hvis Nissens kan se nogen som helst ide i at få en sponsor mere med på holdet, når der skal afvikles DM, er de meget velkommen til at kontakte mig.



Finalen i Nissens DM i Klima finder sted den 14. april 2018 på AutoVidencenter Vejle/Syddansk Erhvervsskole. Vinderen får en tur for to til Formel 1 i Belgien den 26. august.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093